tiistai 25. maaliskuuta 2014

Onnistuneet kisaharjoitukset

Eilen illalla keskuksella pidettiin siis estekisaharjoitukset missä samassa oli myös powercup. Starttasin Iitalla 70cm luokassa ja tamma meni myös 60cm luokassa mua ennen. Koulusta tallille oli hirvee kiire ja kun ehdin maneesiin, niin siellä olikin jo rata melkein pystyssä. Kasasin siinä yhtä estettä ja harjoittelin sitten rataa. Mentiin maneesitupaan jakamaan hommat ja mä toimin esteennostajana 40-70cm luokissa. Mä verkkasin siis vasta 80cm verkassa ja menin sitten ekana sen 70cm radan, koska muuten en olisi päässyt verkkaamaan ollenkaan. 

Kun kaikki ekasta verkkaryhmästä olivat menneet, niin kiiruhdin laittamaan itseni kuntoon ja nousin Iitan kyytiin kun edellinen ratsastaja toi sen maneesiin. Tamma oli jo hyvin verkattu, joten ravasin + laukkasin vain vähäsen ja otin pari hyppyä molempiin suuntiin. Oikeaan verkkaeste oli nro. 4 ja vasempaan nro. 8. Kasille kun tuli niin aurinko häikäisi vähäsen ikkunasta, mutta onneksi ei radalla enää.

 Kuvista kiitos Veeralle!



Iita oli verkassa hyvä ja kaikki hypyt onnistuivat. Muut verkkasivat isommilla esteillä ja kun verryttelyaika loppui, niin mä jäin radalle ja muut menivät odotusalueelle. Hyppäsin kerran ykkösesteen ja hyppy onnistui tosi hyvin. Ensin en meinannut muistaa tervehtiä ollenkaan, mutta viimein älysin kun en saanut lähtömerkkiä ja sitten lähdin radalle. 

En muista millon viimeeksi olisin ollut näin tyytyväinen esterataan! Jokaiselle esteelle sain ratsastettua askeleet hyvin, pääsin hyppyihin mukaan ja muistin katseen. Iita liikkui ihanasti, reippaasti mutta ei yhtään liian lujaa. Rata meni kaikin puolin tasaisesti ja itsekin pystyin miettimään tarkasti koko radan ajan. Viimeisen esteen jälkeen tunne oli niin mahtava ja kehuin Iitaa tositosi paljon, se oli niin hieno! Harmittaa aika paljon, kun kamerasta loppui akku juuri mun radalla, eikä se ole nyt videolla.. Olisi ollut niin kiva katsoa, että näyttikö se yhtä hyvältä miltä tuntui selkään.

 Radalta eka este, tää tuli vielä videolle.

Taputin Iitaa melkein kokoajan kun kävelin maneesin takaovista pihalle. Menin tallin takapihalle, missä hyppäsin selästä alas ja talutin loppukäynnit maastakäsin. Sitten vein Iitan karsinaan missä hoidin sen pois. Tamma oli kovin sosiaalinen, mitä se ei useinkaan ole, ja joka paikka piti tutkia. Mun kypärääkin se pääsi nuolemaan eikä yleensä ärsyttävistä paikoistakaan harjaaminen haitannut yhtään. Kun olin valmis niin hain maneesituvasta punavalkoisen ruusukkeen ja sitten purin rataa kun kisat loppuivat. Sen jälkeen lähdettiin ajelemaan tallilta pois.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti