lauantai 29. maaliskuuta 2014

Mutta kun se seitsemän askelta pitää saada

Tästä kysymyspostaukseen!

klo. 17-18 koulutunti

Eilen menin taas kaksi tuntia peräkkäin, koska tiistaina oli jälleen muuta ohjelmaa ja peruin siltä päivältä tunnin. Menin tallille ajoissa, koska harjasin ensin yhden yksityisen tinkeriorin mitä hoidan nyt aina pari kertaa viikossa. Siitä sitten ehkä myöhemmin lisää mikäli oripojasta saa luvan kirjoitella. Kun tuntilista tuli niin käväisin katsomassa kenellä menisin ja mun nimen perässä luki Väiski! Menin ajoissa harjailemaan ruunaa, kun se on yleensä saanut itsensä ihan likaiseksi. Tällä kertaa se tosin oli pysytellyt tosi puhtaana, eikä harjaamiseen mennyt kauaa. Kun latoin varusteita, niin suitsien kanssa tuli pieni ongelma, koska turparemmi oli aivan liian pieni. Mun piti ottaa Väiskin suitsiin Konstan turppis, mikä sekin oli aika pieni, mutta meni kuitenkin juuri ja juuri kiinni.

Ulkona oli niin kiva ilma ja kenttäkin on sen verran hyvässä kunnossa, että mentiin pihalla koulutunti. Oli niin mukava päästä ratsastamaan ulos pitkästä aikaa! Harjoiteltiin asetuksia eri suuntiin pitkillä sivuilla, käynnissä ja ravissa. Laukattiin myös pitkillä sivuilla suoraan, vasta kulman jälkeen piti nostaa laukka ja ennen seuraavaa siirtyä takaisin raviin. Myöhemmin harjoiteltiin vielä vastalaukkaa edelleen niillä suorilla urilla. Ekassa laukassa Väiski lähti vähän lapasesta, mutta seuraavilla kerroilla ruuna oli mukava ja muutenkin tunnilla oli paljon hyviä hetkiä. Vastalaukat olivat muutaman kerran vähän sähellystä, mutta lopulta nekin nousivat sieltä ihan hyvin.

Kuvat on otettu eilen


klo. 18-19 estetunti

Hyppäsin ulkona selästä alas ja talutin Väiskin maneesiin, kun estetunti pidettiin kuitenkin siellä. Maneesissa oli ensin niin hämärää, vaikka valot olivat päällä. Mun ei tarvinnu verkata Väiskiä aluksi niin paljoa, vaan liityin muiden mukaan sitten kun ne alkoivat ravaamaan puomilinjaa. Maneesissa oli siis kaksi estettä toisella pitkällä sivulla uran sisäpuolella, ihan suoralla linjalla. Niiden yli piti ravata kevyessä istunnassa ja myöhemmin tehdä vielä kevyessä istunnassa ympyrä esteiden väliin. Seuraavaksi ympyrältä nostettiin laukka ja vika puomi piti laukata. Kun sen jälkeen piti saada heti ravi, niin pari kertaa mun piti ratsastaa seinälle, että sain Väiskin hidastamaan ennen kääntymistä.

Tultiin koko tehtävä sitten kokonaan laukassa ennen kun puomit nousivat pieniksi kavaleteiksi. Harjoiteltiin istuntaa niin, että muuten oltiin esteistunnassa, mutta kavaleteille aina kevyt istunta. Väiski oli vähän turhan reipas, mutta tehtävä onnistui ihan hyvin kun vaan muistin mun oman katseen. Seuraavaksi tultiin kuitenkin pelkästään suoralla linjalla kavaletit, joiden väliin mulla tuli sujuvasti kuusi laukka-askelta. Väliin piti kuitenkin saada seuraavalla kerralla seitsemän askelta ja se tuottikin sitten pikkusen ongelmia.. :D

Hyvin puhdas Arttu-poni

Tulin varmaan kymmenen kertaa putkeen esteet, koska en vaan saanut sitä laukkaa lyhentymään niin, että saisin sen seitsemän askelta mahtumaan väliin. Muilla oli varmasti vähän tylsää vain odotella, että onnistuisin tehtävässä. Vaihdoin jo istuntaakin niin, että esteiden välissä istuin syvälle satulaan, mutta en silti vaan saanut niitä pidätteitä läpi, tai sitten Väiski siirtyi suoraan raviin. Viimein tein sitten pysähdyksen ennen toista estettä, minkä jälkeen tulin linjan uudelleen ja vihdoinkin sain sen seitsemän askelta. Sen jälkeen jatkettiin vielä vähän toiseen suuntaan ja esteet nousivat. Pari kertaa tuli tosi hyviä hyppyjä ja kehuin Väiskiä paljon.

Seuraava ratsastus olisi sitten tiedossa Vironmäellä, koska pääsen lähtemään kotiin jo maanantaina! Täällä keskuksella taas alkaa maanantaista lähtien pyörimään valkkuryhmät, joiden tarkoituksena on tähdätä tuntiratsastajien Itä-Suomen aluemestaruuksiin, mitkä ovat ensi syksynä. Olen klo. 17-18 valkkuryhmässä, vakiohevoseksi sain Iitan ja tavoitteet tamman kanssa olisi siistit 80cm sekä helppo C! Ekalle tunnille en nyt pääse, mutta siitä eteenpäin ratsastan vakioryhmässä aina maanantaisin.



2 kommenttia:

  1. Sut on haastettu! (: http://noorajakarvakorvat.blogspot.fi/2014/03/uusi-haaste.html

    VastaaPoista