maanantai 17. maaliskuuta 2014

Lillillä koulukisat 16.3

 Siinä se kisapäivä taas menikin hirveen nopeesti ja selvisin ilman sen suurempaa jännittämistä. Onneksi kaikki jännittäminen hävisi taas kun pääsin satulaan, niinkun yleensä. Tallille mentiin siis eilen aamulla siinä kymmenen aikoihin ja aika pian mentiin pystyttämään koulurata maneesiin. Sitten meillä oli hyvin aikaa hoitaa hevoset valmiiksi, mun piti hakea Lilli vielä tarhastakin kun sitä ei ollutkaan otettu sisälle. Tammalla oli vähän kuraiset jalat, joten talutin sen suoraan pesariin. Lilli käyttäytyi siellä nätisti ja jatkoin hoitamista karsinassa kun jalat olivat puhtaat.


 Kokonaan en saanut vaaleaa tammaa puhtaaksi, aika mahdotontahan se on pelkällä harjauksella jos se on päättänyt kieriä jossain mudassa. Ihan riittävän puhdas siitä kuitenkin tuli ja tein vielä häntäletin kun oli aikaa. Vaihdoin Lillin satulahuovan, laitettiin hevosille varusteet ja talutettiin ne ulos. Oltiin Tiian kanssa aika ajoissa, joten kävelytettiin heppoja hetki siinä takapihalla. Jonkin ajan päästä kierrettiin sitten maneesin takaa kentälle, missä pystyi kävelemään.

 Nousin kentällä kyytiin kun olin vielä hetken taluttanut. Lilli hiippaili kokoajan jonnekin suuntaan kun säädin jalustimia. Kentällä ehdittiin kävellä aika kauankin ja ulkona tuuli ärsyttävästi. Lilli tarjosi pari kertaa ravia kun ohitettiin kaiutin, mistä kuului musiikkia. Keräsin kentällä ohjat jo tuntumalle ja tein parit ympyrät sekä pysähdykset. Viimein toisen luokan verkka alkoi ja siirryttiin maneesiin.

 Mä & Lilli, Tiia & Veli

 En saanut omasta mielestäni verkattua kovinkaan hyvin, koska aina kun suunnittelin tekeväni jonkun kuvion, niin en päässyt tekemään sitä yhtään oikein kun piti väistää muita. Sentään pari juttua sain treenattua ihan hyvin ja kaikkia askellajeja pääsin menemään tarpeeksi. Lilli liikkui virkeästi, välillä piti ottaa ohjista ihan kunnolla jos halusin vaikka pysähdyksen ravista. Tamma kuunteli kuitenkin ihan kivasti ja laukkaverryttelyyn oon ihan tyytyväinen.

 Kun verryttelyaika päättyi, niin kaksi seuraavaa ratsukkoa jäi odottamaan maneesiin ja mä menin vielä ulos, kun lähdin neljäntenä. Pian siirryin siis jo takaisin odotusalueelle, missä tein vielä jotain voltteja ja peruutuksia. Neljäntenä lähdin siis radalle ja vähän aikaa ravailin rennosti ympäri kenttää ennen kun sain lähtöluvan. Lilli tuntui vähän nykivän päällään aluksi, mutta jo pituushalkaisijan lopussa se alkoi kuuntelemaan kivasti.


 Radalla lisäykset jäivät aika vaisuiksi ja laukka oli välillä vähän hidasta. Lilli tuntui paljon rauhallisemmalta mitä se oli ollut verkassa, ehkä vähän laiskaltakin laukoissa. Sain kuitenkin laukan pidettyä yllä ihan hyvin ja muutenkin, rata oli yleisesti ihan siisti. Kolmikaariseen oon itsekin tyytyväinen ja sieltä saatiinkin pöytäkirjan ainoa 7. Suoritettiin rata läpi ja sitten olin vielä kaverina vikalle ratsukolle, jonka jälkeen vein Lillin tallille. Pari kierrosta talutin maastakäsin pihalla ja hoidin tamman sitten karsinassa pois.


 Kakkosluokassa oli kymmenen lähtijää ja suoriuduin kuudenneksi, mihin oon oikein tyytyväinen! Vietiin myöhemmin hepat takaisin tarhaan ja sitten laitoin Kertun valmiiksi kolmosluokkaa varten kun sen ratsastaja ei kerinnyt. Hain vähän aikaa vielä pöytäkirjoja sihteeriltä ja sitten kun kisat saatiin päätökseen, niin purin kouluaitoja pois. Jossain kuuden aikoihin kai taisin lähteä tallilta.

 Tällä viikolla meen kaksi tuntia peräkkäin torstaina, koska huomenna meillä on hevostalousohjelmaa maneesituvassa enkä pääse tunnille. Seuraavaksi postausta koulu- ja estetunnista tulossa siis loppuviikosta.


 Loppuun vielä tämä rata, kaikista ratsastuskuvista ja ratavideosta suuri kiitos Veeralle sekä Ainolle!


2 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu! :)

    http://elamanmurut.blogspot.fi/2014/03/minut-on-haastettu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Katsotaan nyt tekisinkö ton jossain vaiheessa, oon vaan noita jo tehnyt aika monta. :)

      Poista