keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vielä vaan enemmän vaikutusta hevoseen

Tein uuden bannerin yksi päivä ja nyt laitoinkin sen tänne blogiin. Ulkoasukin tulee muuttumaan vähän lähiaikoina, mutta pistäkää toki kommenttia bannerista mitä mieltä olette siitä. Itse kun en taas oikein tiiä pidänkö tuosta vai en.. 

Nyt kuitenkin maanantain valkkutuntiin. Menin poikkeuksellisesti ekalla, eli klo. 17-18 tunnilla ja Iitalla tietenkin. Tamman harja näytti aika huvittavalta kun se oli toiselta puolelta nypitty aika lyhyeksi ja toiselta se oli vielä tosi pitkä. Ajattelin nyppiä toisen puolen tunnin jälkeen. Tunnilla teeenailtiin oikein kunnolla miten saataisiin hevoset liikkumaan edes vähän oikein päin. Mulle tuli heti alussa ihan erilainen tuntuma Iitaan kun piti ottaa niin vahvasti ne ohjat käteen ja tehdä oikeestii kovia pidätteitä, ettei tamma kulkenut ihan etupainoisena. 



Tehtiin aluksi aika kauan ihan vaan voltteja satunnnaisesti ja tein niitä tosi usein. Asetuksen kautta sain nimittäin paremmin Iitan myötäämään niskasta ja heti jos pää nousi taas suoralla uralla niin käänsin uudelle voltille. Tehtiin samaa hetki ravissa niin, että ravi nostettiin aina voltilta ja siirryttiin ennen seuraavaa taas käyntiin. Sitten mentiin kaikki kolme C-päätyyn isolle ympyrälle ja jatkettiin ravin hiomista. Kun otin useamman kovan pidätteen ja liikutin tarpeeksi nopeasti sisäkättä, niin Iita alkoi kulkemaan aina ajoittain tosi kivasti. Mun piti varoa etten keventänyt liian kiireisesti ja että otin pääsin hellittämään aina pidätteiden jälkeen.


Kun ravi sujui lopuksi mallikkaasti niin pidettiin välikäynnit. Laukassa tehtiin sitten sellaista, että mentiin uran sisäpuolella ja katkaistiin molemmat päädyt. Toisen pitkän sivun keskelle B:hen tehtiin voltti miltä nostettiin laukka ja jatkettiin sitä kahden kulman läpi. Mun laukannostot tuntuivat välillä vähän löysiltä, mutta laukka pyöri ihan kivasti ja kulmat onnistuivat hyvin. Piti taas muistaa ottaa asetus niin, että pääsin myös hellittämään sen jälkeen. Hyvän suorituksen jälkeen jatkettiin loppuraveihin missä Iita kulki mukavasti. Tykkäsin tunnista tosi paljon ja se oli taas hirmu kehittävä. Tuntui, että vaikutin Iitaan ihan hirveesti mutta vielä vaan enemmän pitäisi vaikuttaa, jotta saisin sen kulkemaan vielä nopeammin paremmin. Olin kuitenkin tyytyväinen tammaan!

Tallissa se pääsi taas pesulle ja sen jälkeen nypittäväksi. Ensin se olikin ihan kauheaa kun nypin toiselta puolelta miltä yleensä, mutta kun hain korokkeen minkä päältä pääsin nyppimään paremmin niin Iita rauhoittui tosi hienosti ja se sai lopuksi paljon kehuja. Nyt harja alkaakin olla aikalailla valmis!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Vähä erilainen mikä yleensä nii kestää vähä totutella tohon, mut koitan vaihtaa viel ulkoasuu silleen että näyttäis ehkä paremmalta. :)

      Poista
  2. kivan oloinen blogi sulla! :)
    tässä mun melko uusi blogi jos haluut käydä vilkasee

    http://sarajamake.blogspot.fi/

    VastaaPoista