perjantai 27. syyskuuta 2013

Esteitä ja vikellystä

 Ratsastinkin mun keskiviikon tunnin eilen, koska niin moni oli perunut keskiviikolta. Sain valita menisinkö kahdelle muulle tunnille keskiviikkona vai sitten jollekin eiliselle tunnille. Menin sitten eilen klo. 18-19 estetunnin ja menin taas Cassulla. Se menikin ekalla tunnilla, joten ehdin kuvata kakkosryhmää aika kauan ennen kun menin laittamaan ruunalle varusteet. Harjasin sitä ensin vähäsen, mutta aika puhdas se oli. Käveltiin maneesille vähän ennen tasaa ja saatiin hetken päästä mennä sisälle.

 Cassulla oli taas sama hössötys kaarrossa kun viimeeksikin, ohjat olivat vähän väliä suussa. Pääsin kuitenkin nousemaan kyytiin nyt paremmin ja säädin estejalustimet. Unohdin ottaa turvaliivin mukaan vaikka tiesin et menisin esteryhmässä. Jotenkin mä vaan taidan ajatella, että kaikki kamat on jo tallilla niinkuin Vironmäellä aina oli.. Mutta, ulkona alkoi satamaan aika kovaa ja open täytyi ottaa kuulutusjärjestelmä käyttöön hetkeksi ennen kun sade laantui.


Videoista taas iso kiitos Tiialle! Kaikki kuvat ovat videoista, siksi laatu. :p


 Kuulemma Cassu ei helposti säikähdä, mutta eilen se oli aika höpsö ja säpsyili aina välillä. Tosin, se saattoi johtua siitäkin, että Kerttukin aina välillä säikähti kuulutusta ja onneksi sade laantuikin, että se saatiin pois käytöstä. Tehtiin ensin kirjaimiin A ja R raviympyröitä, sitten mentiin osastoon pitkälle sivulle. Tehtiin C:ssä voltti oikealle ja tultiin keltamustat puomit ravissa. Cassu innostui jo vähän siinäkin ja sain tehdä suoralla puomeille aika paljon pidätteitä.

 Jatkettiin niin, että puomit nousivat ristikoksi, sille tultiin ravissa ja sitten V:hen ratsastettiin laukkaympyrä. Cassu oli tosi mukava! Ekalla kerralla lähestyin liian kovaa esteelle ja hypystä tuli vähän liiankin innokas, mutta toka kerta meni paljonpaljon paremmin. Tehtiin puolirataleikkaa ja siirryttiin osastoon K:hon. Nyt tehtiin A:han ympyrä ja tultiin keltamusta ristikko, punainen puomi sekä mustat puomit.

Mittasuhteet kohillaan..


 Ristikolta meinasin ensin jäädä jälkeen katseen kanssa, mutta paransin joka kerta. Seuraavaksi eka ja vika olivat esteitä ja onnistuin yhdellä kertaa saamaan molemmilta väärät laukat.. Yhdellä kertaa taas ravisiirtyminen hieman venyi ja Cassu teki hienon laukanvaihdon punasella puomilla. Meni välillä kuitenkin aika hyvin ja lopuksi halusin koittaa tulla kaikki esteet laukassa kun sai valita. Keltamusta päästiin hienosti yli ja laskeuduttiin oikeessa laukassa. Väliin punaiselle saatiin ne kuusi laukka-askelta mitä pitikin niinkuin toiseenkin väliin. Se tultiin vaan väärässä laukassa, mutta vikalta sain vaihdettua taas oikeeksi.

 Loppuraveissa tehtiin pari ympyrää ja sitten annettiin hepoille pitkät ohjat. Oon ihan tyytyväinen tuntiin, vaikka tarkempi saisin olla niiden laukka-apujen kanssa, että esteeltä alas tulee oikea laukka. Cassu oli kuitenkin taas tosi kiva ja ainakin tällähetkellä niistä kenellä oon nyt mennyt, niin taidan tykätä Cassusta eniten! Siitä voinkin jo kirjoitella myös tuonne heppasivulle esittelyä kun menin sillä nyt tokan kerran.


 Hoidin Cassun tallissa ripeästi ja laitoin sille ulkoloimen. Rasmus oli jo pesarissa valmiina vikellykseen, mitä eilen mentiin nuorisoklubissa. Mentiin maneesiin ja mä menin sitten ekana selkään. Ensin käynnissä pidin vaan käsiä sivulla silmät auki ja kiinni ja olin naistensatulassa. Ravissa tein samat, tai no yritin myös naistensatulaa mutta en saanut jalkaa nostettua kaulan yli. Laukassa pidin myös käsiä sivulla. Mulla oli vielä kengät jalassa, joten heitin ne pois kun menin polvilleen ja seisomaan. En päässyt vielä käynnissä seisomaan yhtään suorassa.

Sinne lensi kengät. :p

 Muut menivät siinä sitten ja kuvasin Tiiaa. Lopuksi osa jo lähtikin ja halusin vielä testata maasta selkään pomppaamista ja seisomista paremmin käynnissä. Sain pompattua selkään yksin, vaikka vähän hitaasti mutta kuitenkin, ja pääsin seisomaankin paljon ylemmäs. Sillä on niiin paljon merkitystä mihin katsoo, kun ekalla kerralla katselin alas, niin eihän se silloin onnistu. Tein lanka neulansilmään ja tulin sitten alas. Rasmus pääsi sitten talliin ja lähdettiin ajamaan kämpälle.

 Nyt mä oonkin täällä yksin ehkä koko viikonlopun, mutta on tässä aika paljon hommaa, että aika varmaan menee nopeesti. Koitan kehitellä toista Vironmäki-postausta, mutta sen julkaisu riippuu ihan elokuvatyökalun yhteistyöhalusta, koska sen videonhan siihen koitan väsäillä. Oon myös tehnyt yhden bannerin, mikä varmaan ilmaantuu tänne huomenna. :p





4 kommenttia: