tiistai 24. syyskuuta 2013

Kulmatreenausta Cassulla

Eilen menin koulutunnin Cassiuksella, söpöllä kimolla n. 155cm pötikällä. Heti ensiksi nappasin ruunan pesariin, koska se oli saanut liattua jalkansa kunnolla. Ruuna päätti ensin hetkisen pesarin edessä tuijotella ja puhista ihmeissään, ihan kun ei olisi koskaan käynytkään paikassa. Hyvinhän se sitten tuli ja käyttäytyi nätisti jalkojen pesun ajan. :D

Karsinassa harjasin ja pistin Cassulle varusteet, kun oltiin valmiita niin mentiin maneesiin. Meitä olikin vain neljä tunnilla ja tunnin piti Henna, joka ei ollut mulle vielä pitänyt yhtään tuntia. Cassu tuntui sähläävän kokoajan jotain kun olin kaarrossa. Joko se tepasteli johonkin suuntaan tai sitten huomasin sen pureskelevan ohjaa/ohjia suussaan.. Nousin selkäänkin semmoisen puuneliön päältä, koska ruuna oli muuten lähdössä kokoajan jonnekin hirmuista kyytiä.



 Kuvia en saanut tunnilta ja mulla ei ollutkaan yhtään kuvia Cassusta muutenkaan koneella vaikka muistin, että olisi ollut, joten tähän postaukseen sain nyt vaan muutaman hassun kuvan plus yhden screenshotin videolta.


Laadukas kuvakaappaus yhdestä videosta Cassusta ...

Tunnilla keskityttiin erityisesti kulmiin. Aloitettiin kävelemällä kahta neliötä niin, että E-B mentiin radanpoikki ja piti lähteä joka kerta eri suuntaan jos ei vaan ollut lähellä edellä menevää. Yritettiin myöhemmin kääntää ennen uraa niin, ettei hevoset voineet yhtään vain itseä kääntyä kun seinä tuli vastaan. Jatkettiin samaa ravissa ja mulla kestikin jonkin aikaa, että totuin istumaan Cassun semmoiseen hassuun isoon raviin.

Tehtiin sitten niin, että radanpoikki-linjalle tultiin käynnissä, ennen X:ää siirryttiin harjoitusraviin ja mielellään X:stä se laukka mihin suuntaan oli menossa. Päästiin menemään tätä harjoitusta aika hyvin ja Cassu tuntui ihanalta, sen laukka oli myöskin semmoista isoa. Joka kerta sain nostettua oikean laukan. Cassua täytyi pitää kokoajan ylhäällä puolipidätteillä ja pohkeilla, ettei se mennyt hirmuisen etupainoiseksi. Yhdessä vaiheessa laukassa se taisi päästä aika etupainoiseksi, sillä meinattiin kaatua.. Ruuna kompuroi aika pitkän pätkän ennen kun pääsi onneksi takaisin ylös ja mä siinä ruksautin hienosti niskat.




Lopputunnista mentiin vielä käynnissä neliötä C-päädyssä ja meidän piti laskea monta askelta kulmaan meni. Ensin mulla kesti ratsastaa kulma jotain 7-9 askelta ja siinä oli aika paljon parantamisen varaa, koska ope sanoi seuraavaksi, että meidän pitäisi koittaa ratsastaa 3-4 askeleen kulmat. Onnistuin siinä lopuksi ihan hyvin ja mentiin hetki vielä ravissa samaa molempiin suuntiin. Käveltiin sitten loppukäynnit ja mentiin kaarron kautta talliin. Vein varusteet paikoilleen, harjasin Cassun, putsasin suojat ja lähdin pyöräilemään kämpälle. Ruuna tuntui ainakin näin ekan tunnin jälkeen tosi mukavalta tapaukselta ja se olikin paljon herkempi avuille mitä olin ajatellut!

4 kommenttia: