torstai 12. syyskuuta 2013

Formulaponi

 Tänään aloitettiin siis toiminta nuorisoklubissa mutta näin heti alkuun tuli pieni muutos suunnitelmiin. Siitä kuitenkin alempana (kera pikkuisen videokoosteen), koska ensin vähäsen eilisestä tunnista. Menin sen suokilla Rasmuksella, joka oli oikein mukava ja kiltti ruuna. Karsinassa tuo päästi oikein pitkän huokauksen kun menin laittamaan sille riimua päähän ja sitten se seisoi nätisti aloillaan kaikkien hoitotoimenpiteiden ajan.

 Tunnille otin ensin raipan mukaan, mutta yhdessä vaiheessa pistin sen pois, koska se oli vaan tiellä. Mentiin ensin vähän kauemmin ympyröitä päädyissä ja Rasmus toimi silleen aika herkästi, mutta toisaalta taas se oli vähän hidas pohkeelle. Siirryttiin loiville kiemuraurille, millä mentiinkin lopputunti. Ensin tehtiin pituushalkaisijan päälle käyntisiirtymisiä molempiin suuntiin ja sitten laukattiin loivia.

Rasmus

Hieno Kerttu, kauhee minä. :D Kuvasta kiitos Annalle!

 Koitin kokoajan terävöittää ravin tahtia ja laukannostoja nopeammilla pohkeilla, mutta en saanut yhtäkään ihan terävää nostoa. Rasmus myös arvasi tehtäviä tosi paljon! Ei se yhtään pahasti yrittänyt lähteä itse, vaan vähäsen. Se oli jotenkin kummallista, kun ruuna arvasi heti ensimmäisellä kerralla laukannoston loivan alussa, eikä mun edellä edes mennyt kukaan kovin lähellä. Ehkä ruuna oli vaan mennyt toisillakin tunneilla samaa tehtävää ja tiesi sen jo. :p

 Rasmus oli mun mielestä siis tosi mukava, perus tasainen suomiputte. Sitten kuitenkin tähän päivään, mikä menikin taas kokonaan keskuksella. Se alkoi jo siitä, kun meillä oli rehut ja ruokintatunti tallilla ja saatiin katsoa raspausta + kokeilla itse hevosen hampaita. Kuinka pitkälle ne jatkuivat, miltä tuntui hammas jossa oli piikki ja se raspauksen jälkeen. Oli tosi mukava tunti!

Kännykkälaatua nämä kaksi kuvaa. Tää nyt oli varmaan sama poni mitä irtohypytettin. :'D


Laadukkaita kuvia sain ..



 Seuraavaksi kuvasin Tiian tuntia, minkä jälkeen käytiin syömässä maneesin sellaisessa taukotuvassa. Sitten aloitettiinkin klubi, mutta eipäs mentykään vielä tälläkertaa heppajalkkista, koska hevoset olivat tänään olleet jo niin paljon käytössä. Mennään jalkkista kuitenkin ensi viikolla ja tänään ohjelmassa oli pikkuponin ja toisen hevosen irtohypytystä.

 Jotkut menivät jo hakemaan poneja ja mä jäin parin muun kanssa rakentamaan kujaa. Siihen tuli ristikko, pysty ja okseri. Ensin otettiin shettis, jolla olikin ihan hirmuisesti virtaa! Poni laukkasi kauheen lujaa ympäri maneesia, mutta ei se tietenkään niin vain kujalle mennyt. Hienosti se kuitenkin hyppäsikin kun saatiin poni kujalle. Yhden oma hevonen otettiin seuraavaksi ja se menikin vähän rauhallisemmin. Hyppäsi sekin hienosti ja meni aina katselemaan itseään peilistä.. :p


Hirmuista kyytiä mentiin!



Vaihtelin vähän asetuksia. :p


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti