keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Esteitä Tallella ja poniagilitya

 Heti alkuun ilmoitan, että kuvat ovat edellisiltä tunneilta kun menin Artulla ja Rasmuksella. Estetunnista kuvia tulossa sitten kun saan ne. Kaikista kuvista ja kiitokset Tiialle! ;)

 Tallilla kuitenkin unohdin ihan ekaksi melkein katsoa kenellä mä edes menisin ja sitten kun luin, että menisin Tallella niin piti hetkisen miettiä, että kuka ihme hevonen se olikaan. Muistinhan mä sitten siron ponin ja lähdin hoitamaan sitä. Se onkin ihan ekassa karsinassa varustehuoneen lähellä, joten kaikki kamat oli nopea hakea. Tiia siinä auttoi mua kun harjasin tamman (eka olin ihan varma, että Talle on ruuna), ja laitoin varusteet. Etusiin oli vähän hankaluuksia saada suojat kun tamma nosteli jalkojaan.

 Vasta myöhemmin sain tietää, että mentäisiin esteitä ja mulle tuli pieniä tyhmiä ennakkoluuloja.. Ajattelin, että mä en osaisi mennä ponilla yhtään ja me vaan ralliteltaisiin ympäri kenttää tai jotain. Mentiin kaikki maneesiin mutta sieltä hetken päästä pihalle estekentälle, missä en ollutkaan vielä mennyt.


Ainoa kuva Talle-ponista tässä postauksessa :p

Artemon


Rasmus Lähdettiin ravaamaan satunnaisia ympyröitä ja voltteja, Talle eteni oikein kivasti, ei niin reippaasti mitä olin ajatellut. Vähäsen häiritsi sen pään heittely, kun tamma aina välillä heittää päätään niin, että tuntuma katoaa hetkeksi. Yhdessä vaiheessa tuli pieni härdelli kun yksi hevonen tiputti ratsastajansa ja laukkaili ympäri kenttiä, mutta mitään pahempaa ei onneksi sattunut!

 Tultiin puomeilla ensin tätä kuviota: kultaiset oikeassa kierroksessa, pinkit ja päädyn kautta siniset. Talle oli mukava ja osa puomeista nostettiin pieniksi esteiksi. Tultiin lopputunti yksitellen niin, että pinkki este jolta kultaiselle ja myöhemmin vielä siitä siniselle. Ensin tultiin ravissa kun pinkki oli vielä puomeina ja kultaisen jälkeen sai laukata. En myödännyt ekalla kerralla tarpeeksi ajoissa ja tuli kielto, mutta kun kiepsahdin nopeasti ympäri ja tulin uudelleen niin päästiin hyvin yli.

Pinkiltä kultaiselle laukanvaihto ei onnistunut kertaakaan ..
 Kun kaikki oli esteinä niin en tainnut saada kertaakaan pinkiltä vasempaa laukkaa, mutta sitten aina kultaisella sain vaihdettua. Talle liikkui reippaasit, eikä mun tarvinnut vauhtia miettiä juuri yhtään. Yritin joka kerta aina vaan selvemmin johtaa vasemmalle ja painaa vasenta pohjetta pinkillä, mutta en saanut sitä laukkaa vaihdettua vasta kun kultaisella.. Muuten meni aika hyvin ja Talle hyppäsi kivasti.

 Mentiin lopuksi kaikki kouluaitoihin ja tultiin yksi kerrallaan rata pinkki, kultainen ja sininen. Tulin sen kaksi kertaa, koska ekalla kerralla oikasin siniselle. Muuten se rata meni ihan hyvin mutta viimeinen meni paremmin, vaikka se laukka ei edellenkään vaihtunut. Suoritettiin koulukentällä loppuravit ja käveltiin hetki maneesissa. Vein Tallen karsinaan kun se ei jatkanut ja hoidin sen pois. Tamma oli aika näppärä ja ihan mukava esteillä, koulutunnilla en varmaan sillä osaisi mennä kauhean hyvin..

kädet?


 Sitten tähän päivään, elikkäs normaalistihan mulla olisi ollut tunti myös tänään mutta poikkeuksellisesti tallilla oli illalla semmoinen yhteinen kokoontuminen missä paisteltiin makkaraa ja puuhasteltiin pikkuponien kanssa. Aluksi siis kokoonnuttiin maneesitupaan ja saatiin informaatiota kaikenlaisesta mm. kilpailujen järjestämisestä ja hoitohepoista. Pistin nimen hoitajalistaan ja toivoin hoitohepaksi Arttua ja Iita. Varmaankin niitä saankin hoitaa, koska ainakaan vielä listaan ei laittanut nimeään muut kuin mä ja Tiia. :p

 Seuraavaksi mentiin rakentamaan agilityrata maneesiin. Jakauduttiin kahteen ryhmään, joista toinen suunnitteli C-päädyn radan eli lähdön ja toinen A-päädyn missä oli maali. Suunnittelin A-päätyä ja kun unohtui kirjaimet tosta  piirrustuksesta, niin mä tein siis noita kahta estettä, puomien alitusta, pujottelua ym.

Hulda-vaavi :3
 Lähdin hakemaan parin muun kanssa Hildaa ja Huldaa tarhasta. Talutin Huldaa hetken maneesissa ja näytin sille esteitä. Poni on vasta n. kaksivuotias vekkuli kakara, joka katseli ensin ihmeissään mattoa. Kun kaikki olivat päässeet taluttamaan poneja niin aloitettiin leikkimieliset kisat kahtena joukkueena. Kaksi ponia tuli vielä lisää, koska molemmilla ryhmillä oli yksi nuorempi ja yksi vähän vanhempi poni.

 Meillä oli Vanja ja Hulda, menin toisena Huldan kanssa. Rata meni ihan hyvin, mitä nyt en saanut välillä millään Huldaa innostumaan menemään kovempaa ja jossain vaiheessa taas poni olisi halunnut mennä vähän toiseen suuntaan. Ihan hyvin meni kuitenkin, eihän kakaran kanssa ollut kai hirmuisesti agilitya menty! Meidän joukkue selvisi voittajaksi ja lopuksi jäin siivoomaan rataa pois kun ponit vietiin takaisin tarhoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti