perjantai 6. syyskuuta 2013

Hauska suomiputte + video

 Eilen illalla väsäsin aika pikaisesti bannerin, koska se edellinen oli täällä ollut jo niin pitkään ja kaipa nyt näitä ratsastuskeskuksen hevosia lähinnä pitäisi bannereissa olla kerta ratsastan nykyään täällä vakituisesti.. Oli niin outoa tehdä tätäkin banneria, kun yhtäkkiä kaikki hyvät kuvat Vironmäeltä pitää jättää oikeastaan kokonaan pois.. Banneri on väliaikainen! Ainakin yritän tehdä aika pian jonkun paremman jos saan jotain aikaiseksi näistä kuvista mitä nyt on. Sanokaa muuten myös jos tausta on teidän mielestä ärsyttävä niin vaihdan sen!

Kuvista jälleen kiitos Tiialle!


 Iitan kanssa onneksi menin ulkona, että ei ole pelkkiä maneesikuvia ratsastuksesta. Kuten huomaa, mun oli ihan pakko laittaa jotain Vironmäeltä, koska enhän mä ihan ilman Vironmäen hevosia voi banneria jättää! Käynhän mä siellä edelleen katselemassa aina kun vaan pääsen ja irtotunneille olisi tarkoitus mennä syyslomallakin. Toivottavasti johonkin ryhmään/ryhmiin mahtuu, koska mä jo niiin odotan niitä tunteja! Täällä kun luen kaikkien blogeista Vironmäeltä juttuja niin tekee vaan mieli päästä mukaan. :D

 Kuitenkin, viime tunti päästiin siis menemään ulkona, jeij! Mäkäräisiä siellä oli jonkin verran, mutta niistä viis. Menin uudella tuttavuudella, suokkitamma Iitalla. Tamma oli erittäin kiltisti hoidettaessa, kuten tähän mennessä kaikki on ollut millä oon mennyt. Pistin suojat ja varusteet, itseni kuntoon ja sitten mentiin ensin maneesiin. Siellä Tiina kysyi heti, että haluttaisiinko me mennä ulos koulukentälle. Tehtiin maneesissa parit pysähdykset ja ympyrät, sitten mentiin ulos kentälle. Koulukenttä oli pienempi kuin maneesi, eli samankokoinen kuin Vironmäellä. Tuntui heti niin sopivalta tilalta ratsastaa, vaikka tykkään täällä mennä enemmän sellaisella A-C kentällä kun meitä on niin monta ratsastamassa. Silloin vaan meinaan olla vähän sekaisin kirjaimista, että miten mikäkin kuvio menee mutta siihen varmaan tottuu aika pian.

 Lähdettiin ulkona ratsastamaan heti kuviota, mihin oltiin saatu ohjeet jo maneesissa. Mentiin siis keskiympyrä R:stä, S:stä, molemmista tai miten nyt sattui välimatkaa etummaiseen olemaan. Iita oli oikeastaan aika hauska tapaus ja sopiva minulle, koska se ei paljoakaan hidastanut vauhtiaan jos jäin vaan vetämään suusta. Se on ollut mulla välillä vähän ongelmana mutta tuli etenkin nyt esille, kun hevonen oli sellainen, että se hidastaminen ei vaan onnistunut jos jäi vain vetämään, eikä hellittänyt välissä. Täällä on onneksi muutamakin juuri sellainen hevonen, että ne vaativat sen hellittämisen pidätteiden välissä jotta vauhtia saisi pois. Keskiympyröiden jälkeen tultiin kuitenkin kaikenlaisia suunnanvaihtoja kuten pituushalkaisijaa ja lävistäjiä. Harjoiteltiin samalla sulavaa ohittamista jos toiset tulevat vastaan.

 Vasempaan laukattiin niin, että S-kirjaimesta käveltiin puolikas voltti, pituushalkaisijan päällä raviin ja uudestaan S-kirjaimesta laukka. Sitä piti jatkaa pääty ja seuraavalle pitkälle sivulle. Olin saanut mun kädet jo vähän pehmeämmiksi, mutta ensin meinasin taas laukkatehtävässä jäädä vetämään kun Iita yritti kiihdytellä. Pääsin kuitenkin menemään tehtävää aika hyvin ja Iita tuntui mukavalta. Oikeaan kierrokseen mentiin vaan uraa pitkin ja jos oli tarpeeksi matkaa etummaiseen, piti laukata pätkä. Tuntui, että mä vaan sähläsin koko tehtävän kun en taas saanut oikein otetta Iitaan.


kädet, kädet..!


 Loppuverryttelyjen jälkeen käveltiin takaisin maneesiin. Iita ei jatkanut seuraavalle tunnille joten talutin sen karsinaan ja hoidin pois. Ajattelin pestä tammaa vähäsen kun se oli hionnut jonkin verran, mutta molemmat pesarit olivatkin varattu aika pitkäksi aikaa, joten harjasin sitten hien vaan pois kunnolla. Iita oli kyllä ihan mukava tapaus ja voisin mennä sillä lisääkin! :3

Loppuun vielä tämä lyhyt video, missä on muutama pätkä myös kun meen Iitalla. Videopätkien rytmitys musiikkiin ei oikeen onnistunut, mutta kaipa tuo menee. Seuraavista postauksista vielä vähäsen, eli huomenna lähden sinne vaellukselle ja sunnuntaina koitan saada postausta sieltä. Maanantaina saatte sitten yhden erikoispostauksen.. :pEi kommentteja:

Lähetä kommentti