lauantai 14. syyskuuta 2013

Vironmäki 2002-2013 - osa I

Tästä se kaikki alkoi!

Oona ♥

 Löysin kuin löysinkin jotain näitä alkuaikojen kuvia äidin kansioista. Nyt kun alkaa kunnolla miettimään, niin miten tässä on mennyt yhdessä hujauksessa nää melkein 11 vuotta? Ne meni ihan älyttömän nopeesti, liian nopeesti! Mä muistan edelleen niin tarkasti sen, kun sain alkaa tekemään talutuksessa vähän itsenäisesti volttia niin, että taluttaja piti kiinni vain ihan narun päästä. Kun sain tehtyä jonkinlaisen soikeron, olin niiin ylpeä! :D

Into pelästyi yhdessä vaiheessa aisakelloja ja mä tulin alas suoraan lonkalle. Jatkoin Piken selässä. :p


 Kaikki alkoi siis ihan vaan siitä, kun äiti yksi päivä kysäisi, että haluisinko kenties aloittaa talutusratsastuksen Vironmäellä Jennin kanssa? Annakin oli alottanut aikaisemmin jo talutuksen naapurin kanssa samaan aikaan, joten tiesin jo vähäsen miten siellä hepan selässä oikein istutaan. Talutusta käytiin aika pitkään säännöllisesti ja mentiin aina erilaisia harjoituksia. Kerran menin Lilillä puomeja ja kun äiti oli opastanut miten istuttiin oikein isoilla esteillä, niin mä tietysti menin jokaisen puomin kohdalla ihan Lilin kaulaan kiinni ja ajattelin, että puomit olivat isoja esteitä..

 Nyt kun rupesin taas miettimään, niin miten tarkasti mä muistankaan viikonlopun alkeisleirin kun menin ekan kerran ilman talutusta! Sen kun oltiin Jennin kanssa ihan jännityksessä kun mentiin Oonalla ja Kreipillä, kun hoidin ponia ja senkin muistan niin selvästi kun tipsahdin heti ekalla tunnilla. Tipuin siinä vasemmassa kierroksessa ennen E:tä ja meinasin jäädä roikkumaan ohjista..

Nää on varmaan aika ensimmäisiä kisoja ja oon tässä ratsastanut ilman talutusta siis n. 3 vuotta.


 Kisaamisen ja valmennuksissa käymisen aloitin molemmat samaan aikaan Jennin kanssa. Kisaaminen alotettiin paljon aikasemmin ja ensimmäiset kisat oli 40cm estekisat mitkä menin Oonalla. Olin hienosti tokavika..! Sitten aloitinkin kisaamaan enimmikseen Rebellä ja ponilla sainkin useita sijoituksia. Lähdin suorittamaan myös perusmerkin kouluosuutta, mutta se ei ihan mennyt läpi kun poni veti äkkikäännöksiä enkä esittänyt toiseen suuntaan laukkaa ollenkaan. :p

 Vimpula ♥
Sit oon saanut jo uuden kypärän, joka olikin ihan hirveen pitkään mulla käytössä!

 Kun sitten pääsin menemään Orvokilla, tuli tammasta heti yksi mun lemppari! Muita tunteja sen kanssa en juurikaan muista kuin sen yhden maastoestetunnin, milloin poni oli ihan paras! Alotin hoitopäivinä aika pian Orvokin hoitamisenkin Reben lisäksi. Seuraavaksi kuvioihin tulikin sitten Kerttu, kun olin tarpeeksi kokenut menemään oikein isoilla hevosilla.

 Vähän aikaa menin niin, että aina sillointällöin starttasin kisoissa Kertulla ja enimmäkseen edelleen Rebellä tai Oonalla, mutta pian siirryin kokonaan kisaamaan vain Kertulla. Sillä sitten tahkosin sekä koulu- että esteratoja läpi vaikka kantapäät tuskin tulivat satulahuovasta yli. Sain tamman kanssa paljon sijoituksia ja voitin ne ainoat kenttikset mihin osallistuin!

 Paras heppa ♥
v. 2009 poniagility
v. 2010 poniagility

 Huh huh, mitä kaikkia kisoja sitä tulikaan mentyä Kertun kanssa! Oikeestaan kaikissa kisoissa tamman kanssa kävin mitä Vironmäellä järjestettiin. Koulu- ja estekisat, OrRan seuranmestaruudet, kenttikset, puistikset.. Monet kisat muistan, mut esimerkiksi ei tule mitään muistikuvaa noista kisoista mitkä on tossa ylhäällä kuvassa.

 Lähdin 2009 poniagilityyn ja sain sinne Oonan. Eniten tietysti olin toivonut Rebeä, mutta olinkin sitten tosi tyytyväinen agilityn jälkeen Oonaan. 2010 menin agilityn Bellan kanssa eikä meinattu millään päästä puulavoista mutta poni olikin ensimmäistä kertaa agilityssä. Menin kesäisin useammalle leirille ja mulla on jossain niistäkin kirjoituksia, mutta ärsyttää ihan hirveesti kun en oo löytänyt niitä! Orvokilla kuitenkin menin tosi paljon ja myös Kertulla. Hoitohepat mulla vaihtui myöhemmin Kerttuun ja Orvokkiin. Orvokki-mummolla menin vielä ihania köpsyttelymaastoja muiden joutilaiden kanssa.

 Impala ♥
 Nämä kuvat 2010 kesäleiriltä
 Paljon pieleen menneitä tunteja, mutta niistä sitten oppikin!
 2010 puistikset Oonalla
 2011 puistikset Leolla

 Missään vaiheessa en sit enää vaihtanut Kertusta pidemmäksi aikaa mihinkään muuhun hevoseen kisojen ja valmennusten suhteen. Muilla mentyjä kisoja en paljoa muistakaan paitsi tietysti noi puistikset ja sitten yhdet estekisat mitkä menin Vekalla. Olin niin varma, että meidät hylättäisiin kun radalla oli uusia esteitä, mutta päästiin yhdellä kiellolla läpi! Orvokin hoitajana olin edelleen silloin, kun tamma jatkoi vihreämmille laitumille vanhuuden myötä kunnioitettavassa iässä.

 Vironmäellä tuli myös suoritettua merkit: perushoito, hoito I, hoito II, lääkintä, ruokinta, perusmerkki, C-merkki ja B-merkki. Yhdessä vaiheessa osallistuin heppakerhoon, mitä ei kuitenkaan jatkettu kauhean kauaa. Perusmerkin esteet menin Rebellä, koulun Oonalla. C-merkin taisin mennä kokonaan Kertulla ja B-merkin koulun menin Mitulla sekä esteet Epulla.

Mitullakin voitin yhden seuranmestaruuksien kouluosuuden.

 Viimeiset kisat Kertulla oli viime joulukuun estekisat, missä piti itse päättää rata. Mitään hirveen hyvää fiilistä niistä kisoista ei nyt jäänyt, mutta syyttää mä voin vaan itteeni koska keksin Kertun kannalta ihan vääränlaisen koukeroradan. Tamma teki parhaansa, mut mä menin aika huonosti. Onneksi pääsin vielä menemään tammalla tunnin viime keväänä ja se oli niin ihana! Oikein piti heittäytyä ihan villiksi ja viskoa laukoissa vähän päätään.. :D

 Näitä kuvia olisi vaikka kuinka paljon, mutta säästin suurimman osan videolle! Mutta siis.. viime syksynä lähdin enemmän kisoihin vaihtelevilla hevosilla. En ollut pitkiin aikoihin mennyt Mitulla ja starttasin sillä koulukisoihin. Menin myös yhdet kisat Vonnella, mihin tutustuin vasta viime elokuussa. Kävin siis monta vuotta säännöllisesti tunneilla, kisoissa, valkuissa sekä hoitopäivissä ja vaikka mitä tuli tehtyä sekä koettua! Jo aikoja sitten harjoittelin ohjasajoa Orvokin kanssa ja myös juoksuttamista. Kunnolla niihin perehdyin oikeestaan vasta viime kevään kursseilla Kertun kanssa.

 Topi ♥


 Nyt myöhemmin tuli myös mentyä monta pappamaastoa Inton, Vekan, Topin ja niiden kanssa. Maneesissakin köpsyteltiin useaan otteeseen. Silloin kun Kupi oli vielä vaavi, niin menin sillä kerran ilman satulaa koulukentällä ja harjoiteltiin vähäsen ravaamista. Yksi asia meinasi jäädä kokematta Vironmäellä, nimittäin hankirallikisat pellolla mutta viime talvena pääsin onneksi sitäkin kokeilemaan Vonnen kanssa. Asetuttiin kaikki riviin ja pian lähdettiin sellaista kyytiä, että lumi vaan pöllysi. Vonne joutui loikkimaan hangessa oikein kunnolla, mutta pysyttiin silti kärkijoukossa!

 Tositosi paljon jäi tästä vielä kertomatta, mutta postauksesta tulisi ihan ylipitkä jos alkaisin kaikki kokemukset Vironmäeltä kertomaan. Tulihan tästä nytkin tosi pitkä.. Meni se aika vaan ihan älyttömän nopeesti, mutta kuka tietää, ehkä mä jossain vaiheessa vielä oon Vironmäellä vakituisesti tuntiratsastajana..? :p

Rebekka II ♥
Orvokki ♥
Keikun Tyttö ♥

Siinä ensimmäinen ja viimeinen kuva kun olen vielä vakituisena tuntiratsastajana. Seuraavassa osassa tulee video, mistä tulee ehkä myös kaksi osaa. :p

8 kommenttia:

  1. Voi ei vähä söpöjä noi alkuajan kuvat :D Ja muutenki kiva postaus ja kaikki oli kivoja kuvia! :>

    VastaaPoista
  2. Tää oli tositosi kiva postaus! Ois jaksanu pidempääki lukee! (:

    VastaaPoista
  3. Ihana tää postaus ! Niin sulosia noi alkuajan kuvat ja kaikki kuvaset noista jo vihreemmillä laukkailevista <3

    VastaaPoista
  4. tää oli niiiin ihana postaus :) ! innolla ootan seuraavaa osaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitti! :D No, seuraava osa on varmaan aika erilainen ku tää, mut katotaa. ;D

      Poista