tiistai 8. huhtikuuta 2014

Valmennustunnilla ensimmäistä kertaa

Eilen pääsin ratsastamaan ekan kerran valmennusryhmässä, kun viime viikolla lähdin kotiin niin, etten päässyt tunnille. Ekalla kerralla ne menivät koulua, joten tänään oli vuorossa esteet. Pääsin menemään Iitalla, jonka sain siis vakkarihepaksi ja menin harjaamaan tammaa ykkösryhmäläisten kanssa samaan aikaan. Siitä lähti paljon karvaa, pitää harjata tamma sitten oikein kunnolla hoitopäivänä. Ehdin mennä kuvaamaan ekaa tuntia ja takaisn talliin lähdin siinä 20 vaille kuusi. Pistin Iitalle ja itselleni varusteet, sitten lähdettiinkin maneesille. Mulla oli nyt testauksessa uudet saappaanvarret mitkä ostin muutama viikko sitten Wahlstenilta, sekä uudet housut myös.

Alkuverkaksi saatiin mennä reilu 10 minuuttia itsenäisesti molempiin suuntiin kaikkia askellajeja. Iitan kanssa tein nopeita siirtymisiä, että saisin pidätteet hyvin läpi ja otin pari väistöäkin. Laukassa tein pari spurttipätkää ja koitin siinäkin tehdä nopeita siirtymisiä, mitkä tosin helposti vähän venyivät. Kun oltiin verrytelty molempiin suuntiin, niin tultiin muutama este ensin yksitellen.


 Tultiin pari kertaa sininen este molemmista suunnista sekä vesimatto jonka jälkeen vihreävalkoinen pysty. Sarja tultiin myös pari kertaa ja nämä kaikki esteet ylitettiin ihan hyvin, pidätteet eivät vaan menneet välillä kunnolla läpi. Lopputunti mentiin sitten rataa, mikä näkyy alhaalla. Tultiin se ensin kaksi kertaa matalemmilla esteillä ja sitten pari kertaa vähän korkeammilla. Analysoitiin kaikkien ryhmäläisten ratoja yhdessä ekan kerran jälkeen ja mulle analyysiksi tuli; "Hyvä, tasainen tempo kokoajan. Teissä jossain kohtaa vähäsen oikomista, aika tasapainoinen rata."

Muilla kerroilla keskityin sitten erityisesti siihen, että olin tarpeeksi lähellä satulaa esteistunnassa, pidin jalat alhaalla ja otin laukan hallintaan aina reilusti ennen estettä, jotta pääsin sitten hyvin myötäämään hyppyyn. Monta kertaa tämä ei onnistunut, kun tulin esteelle niin, että olin kädellä edelleen aika kiinni suusta mutta aika useasti myös sain tultua hyvällä laukalla ja pääsin hyvin hyppyyn mukaan. Mun piti muistaa myös ne pohkeet samalla puolipidätteiden kanssa, ettei laukka mennyt ihan huonoksi.


Tokavika rata oli ehdottomasti paras osuus tunnista. Pääsin menemään kokoajan tosi tasaisesti, ihan hyvillä teillä ja hyppypaikat osui kohdilleen. Viimeinen rata meni sitten taas vähän sählästi, ensin sain alottaa uudelleen ihan alusta kun ekalle esteelle ei osunut askel ollenkaan. Onneksi rata parani loppua kohti ja viimeiset kolme estettä sujuivat kivasti. Kehuin Iitaa ja kun kaikki olivat menneet, niin suoritettiin itsenäisesti loppuravit molempiin suuntiin. 

Tunti oli kokonaisuudessaan tosi kiva ja onnistui hyvin! Jotenkin lähdin myös ihan eri fiiliksellä ratsastamaan, kuin tunti olisi ollut jotenkin erikoinen, vaikka eihän nämä valkkutunnit eroa juuri mitenkään normitunneista. Se tietysti, että meitä on vaan neljä tunnilla niin ehtii tekemään paljon kaikkea. Saappaanvarret osoittautuivat oikein hyviksi, ehkä kuitenkin pidän esteillä mielummin chapseja. Tänään tuli hyviä neuvoja mihin koitan nyt keskittyä jatkossa oikein kunnolla, että tästä vaan eteenpäin!

Kaikki kuvankaappaukset ovat tältä videolta. Menen tässä vikan kerran radan. Kiitos videosta Tiialle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti