keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Vironmäen uusin hevonen - Taruliina


 Viime perjantaina menin siis toisella tunnilla Vironmäellä, enkä ehtinyt tunnista aikasemmin postailla kiireisen aikataulun vuoksi, joten nyt ajattelin vähän kertoa tunnista ja uudesta hevostuttavuudesta Tarusta! Taruliina on siis uusin hevonen Vironmäellä, enkä ollut aikasemmin tehnyt sen kanssa juuri mitään. Tiesin kuitenkin vähän, millainen tamma on kun sen verran olin katsonut kun se menee kisoissa ja tunneilla. Karsinassa Taru hoidetaan kiinni ja se oli vähän häslä, kun melkein kokoajan piti jotain nyplätä huulilla tai kuopia. Sain sen kuitenkin hyvin hoidettua ja hoitamisen jälkeen sain kuulla, että me pistettäisiin myös lisävarusteet.

 Ajattelin heti, että tunnista tulisi aika sähläystä kun ratsastin kumminkin Tarulla ekaa kertaa ja räpläisin selässä ohjien, gramaanien, pitkän raipan ja vielä estesatulan kanssa, mikä on tammalla tällähetkellä käytössä. Ei siitä onneksi kuitenkaan hirveää sähellystä tullut, mitä nyt aluksi meni jonkin aikaa, että älysin edes vähän miten hevonen toimi. Estesatulassa mun jalat valuikin ihan hirveesti eteen, vaikka ei tuntunut yhtään, että ne olisi liian edessä. Jälkeenpäin häiritsee kun kuvissakin istunta näyttää niin hirveeltä, kun on jalat ihan liian edessä..


Onneksi lopussa alkoi sujumaan paljon paremmin, niin jäi hyvä fiilis tunnista!

 Tosiaan, aluksi ravissa en saanut millään Tarua liikkumaan kunnolla eteenpäin mutta onneksi otettiin sitten hetki laukkaa molempiin suuntiin. Laukkaympyröillä tamma koitti kovasti puskea sisälle ja onnistuikin siinä aika usein, mutta jotkut ympyrät taas onnistuivat ihan kivasti. Laukkojen jälkeen ravi sujui paljon paremmin mutta edelleen sain tehdä töitä, että se pysyisi tarmokkaasti yllä. Tehtiin pysähdyksiä ja muutaman askeleen peruutuksia. En tiedä paljon Tarulla ollaan peruuteltu, mutta mä en ainakaan saanut sitä kovin helposti astelemaan taaksepäin. Koitin sitten kevyessä istunnassakin ja vihdoin tamma peruutti ihan kivasti, mistä kehuin sitä.

 Tehtiin myös voltteja ja siinä sain jo sisäpohkeen paremmin läpi, eikä tullut kauheaa oikomista. Laukassa mentiin niin, että päädystä nostettiin laukka ja tehtiin laukkavoltti R- tai S-kirjaimeen. Sain nostettua laukat usein aika tarkasti pisteestä ja laukkavoltitkin menivät hyvin, eikä tullut kertaakaan rikkoa voltilla. Voltin jälkeen suoralla tuli pari kertaa vasempaan kierrokseen, kun vasen laukka on Tarulle vähän heikompi. Loppuraveissa päästin gramaanit ihan löysälle, että tammalla ei olisi niin raskasta. Yleisesti en osannut mun mielestä ratsastaa Tarulla kauheen hyvin, mutta se oli ihan mukava sitten kun päästiin paremmin yhteistyöhön lopputunnista. Paljonhan sillä on vielä opittavaa!

Loppuun vielä kooste tunnista. Kuvista ja videoista kiitokset Nooralle! Videossa biisin sanat nyt eivät ihan ole parhaimmat, mutta menkööt. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti