sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vaellus nro. 2


 Valitsin tälle vuodelle molemmat vaelluskurssit ja nyt viikonloppuna oli toisen vaelluksen vuoro. Viime syksynä mentiin siis se ensimmäinen keskuksen hevosilla. Tällä kertaa oli pidempi issikkavaellus! Perjantaina lähdettiin ajamaan pyörillä Sahalaan, missä otettiin issikat sisälle. Hain kaksi ponia ja toinen yritti aluksi lähteä karkuun. Kaikki ponit saatiin kuitenkin hyvin sisälle ja sitten vuorossa oli ratsujen jako. Ilmoittauduin, että voisin mennä nuoremmallakin ponilla. Sainkin nuoren Nöfin jonka numero on 39, etsin ponin muiden joukosta ja aloin harjaamaan sitä. Nöfi käyttäytyi tosi nätisti koko harjauksen ajan, kavioita putsatessa piti vähän koittaa loikkia. Seuraavaksi hain varusteet ja mulla ei ollutkaan satulaa, vaan sellainen huopa vain ja jalustimet. Siinä olikin tosi mukava istua!

 Kun kaikki olivat valmiina niin talutettiin ponit kentälle missä käveltiin jonkin aikaa. Kun ohjaaja tuli oman poninsa kanssa niin lähdettiin matkaan. Ratsastettiin reilu neljä tuntia ja mentiin kaikenlaisessa maastossa. Isoilla teillä, pikkuteillä, ojan pohjalla, metsässä ja kallioilla. Nöfi oli oikein hieno nuorukainen, päästiin kokoajan eteenpäin ilman sen suurempaa ihmettelyä vaikka monet asiat vähän jännittikin, kuten puureitit, sillat ja suojatiet.

Erill


 Kun saavuttiin määränpäähän Törmälään niin riisuttiin poneilta varusteet ja päästettiin ne laitumelle. Ne alkoivatkin riehua siellä ihan kunnolla ja olisi saanut kivoja kuvia jos olisi ollut kamera siinä mukana. Vietiin poneille vettä ja heinää, sitten ne rauhoittuvatkin ruokailemaan. Illalla ei tehty mitään sen suurempaa, pelattiin vähän jalkapalloa ja oltiin laiturilla. Oli ihana ilma ja laiturilla olisi voinut olla vaikka kuinka kauan.

 Aamulla herättiin puolen seitsemän aikoihin, syötiin aamupala ja alettiin heti laittamaan poneja jälleen kuntoon. Mentiin siis samoilla takaisin ja Nöfi seisoi taas kiltisti paikoillaan kun hoidin sen laitumella. Ratsastettiin takaisin vähän pidempi matka ja mentiin myös vähän vauhdikkaammin. Matkalla oli pari puron ylitystä sekä tunneli mikä jännitti Nöfiä paljon. Päästiin kuitenkin hienosti siitäkin läpi ja muutenkin matka sujui hienosti. Sahalassa pestiin ponit ja päästettiin ne taas laitumelle. Oli kaikinpuolin mukava issikkavaellus!

Nöfi


Viime torstain koulutunnista sen verran, että menin Iitalla ja tunnilla tehtiin paljon voltteja ja ympyröitä. Meillä Iitan kanssa oli hyviä hetkiä aina silloin tällöin ja pitää nyt yrittää pitää niistä kiinni. Varsinkin laukkavoltit tuntuivat välillä tosi hyviltä, mutta muuten oli paljon korjattavaakin, kuten mun liian kiireinen kevennys ja puolipidätteiden ottaminen kunnolla läpi. Huomenna sitten taas valkkutunnille ja mitään sen erikoisempaa ei nyt ole vähään aikaan tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti