tiistai 22. huhtikuuta 2014

Erikoisesteitä valkkutunnilla

Eilen päästiin ratsastamaan ulkona ja vuorossa oli tälläkertaa esteet. Oli kiva päästä hyppimään isolle kentälle ja treenailtiin vielä vähän erikoisempia esteitä. Alkuverkat tehtiin kentän toisella puolella ja työstin Iitan ravia terävämmäksi ja nousemaan enemmän maasta. Se onnistuikin ihan kivasti ja tamma taipui mukavasti ympyröillä. Laukassa tultiin pari kertaa molemmista suunnista keskellä oleva puomi, miltä piti vaihtaa laukka. Vasemmalle Iita vaihtoi aina vain etupään ja jouduin aina korjaamaan mutta oikealle vaihto onnistui puhtaasti joka kerta. Sen jälkeen siirryttiin toiselle puolelle kenttää.

Tultiin ensin pari kertaa vinottaiset puomit niin, että muodostui kahdeksikko. Piti aina saada vaihdettua oikea laukka enkä meinannut taaskaan saada vasenta pohjetta läpi niin, että oltaisiin saatu vasen laukka alas toiselta puomilta. Kun kaikki sai tultua tehtävän sujuvasti, tultiin vinottaisten puomien keskellä oleva porttityylinen este, jolta kaarrettiin toiselle vinottaispuomille miltä oli tarkoitus vaihtaa laukka ja sen jälkeen uudelleen portille. Tehtävä näkyykin tuossa alhaalla ja se onnistui mulla muuten hyvin, mutta se vasen laukka ei taaskaan tullut puomilta.


 Tunnilla hypättiin myös sellaista puuneliötä, miltä noustaan satulaan ja neliölle piti ohjata hyvin, koska se oli normaalin esteen oikeassa laidassa. Siltä jatkettiin pitkää reittiä siniselle kaariesteelle. Nämä molemmat esteet ylitettiin hienosti, puuneliöllä mun istunta vaan oli aika hirveä kun videolta katsoo.. Viimeiseksi tultiin vielä normaali pieni vinottainen pysty ja sen jälkeen taas sininen kaarieste, miltä piti saada vaihdettua vasen laukka. Sain sen vaihdettua vasta kolmannella kerralla, kun ei se vasen puoli mennyt millään läpi. Viimeisen onnistuneen kerran jälkeen taputin Iitaa, kävelin hetken ja liityin sitten muiden mukaan ravailemaan loppuraveja.

Iita ravasi hienosti oikein letkeää ravia ja venytti kaulaansa niinkuin oli tarkoituskin. Siirryttiin maneesiin kävelemään loppukäynnit joiden jälkeen vietiin hepat talliin ja Iita pääsi pesulle. Tämän viikon ohjelmasta sen verran, että torstaina menen koulutunnin mitä ennen harjoitellaan helatorstain horse showta varten! Osallistun siinä yhteen sotanäytökseen Iitalla sekä suomenhevoskatrilliin, mikä on vielä ihan suunnitteilla. Perjantaina sitten olisi lähtö vaellukselle Sahalan issikoilla, mennään yöpymään Törmälään ja lauantaina sitten ratsastetaan takaisin. Katsotaan saisinko jotain postausta sitten sieltäkin aikaiseksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti