keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Toinen ratsastus Santilla

Pitkästä aikaa pääsin siis ratsastamaan ponilla Vironmäellä - sillä ainoolla mille en oo vielä liian pitkä, nimittäin Santilla! Menin tammalla yhden koulutunnin syksyllä 2012 ja sen jälkeen oon kokoajan halunnut päästä menemään sillä uudestaan. Vasta eilen kuitenkin pääsin menemään ponilla toisen kerran, vihdoinkin. Oli tosi mukava yllätys lukea listasta sen nimi mun nimen perässä! Menin heti harjaamaan Santin ja valitsin sitten pintelit. Ajattelin ensin, että mulla olisi kiire harjata, mutta kun olin valmis niin mulla olikin paljon aikaa. Sovitin erilaisia seuratakkeja ja päädyin tilaamaan yhden sellaisen.

Laitoin Santille pintelit, pistin itseni kuntoon ja sitten ponille varusteet. Kun oltiin kaikki valmiita, lähdettiin maneesiin. Santti ei edes tuntunut niin pieneltä, mitä ensin ajattelin. Alkukäyntien jälkeen tehtiin muutamat pysähdykset ja työstettiin käynti oikein tarmokkaaksi. Ravissa tehtiin sitten pääty-ympyrät ja minne vaan sai tehdä käyntisiirtymisiä. Santti liikkui tosi kivasti ja sain tehtyä hyviä siirtymisiä käyntiin. Välillä vaan oli aika painava kädelle ja en vielä oikein saanut sen etupäätä kevyemmäksi, joten oli vähän etupainoista menoa.

Tunnilta en saanut kuvia, mutta tallista on muutama kuva © Eevi

Seuraavat tehtävät mitä tehtiin, on aika hankala selittää tekstillä, joten taiteilin ne tohon alas. Alettiin siis treenaamaan vähän pohkeenväistöä niin, että tehtiin sitä lyhyillä sivuilla vähän uran sisäpuolella ja hevosen takapää sisälle. Ensin oltiin oikeessa kierroksessa ja siihen suuntaan pohkeenväistöt eivät meinanneet millään onnistua. Santti ei kuunnellut yhtään mun väistättävää pohjetta ja seuraavaksi se alkoi sähläämään jotain muuta ja heittelemään päätään. Onneksi sitten sain kuitenkin pari ihan hyvääkin väistöpätkää kun sain Santin keskittymään. Tehtiin ravissa noi voltit, ja siinä poni oli niin mukava! Taipui ihanasti ja alkoi kulkemaankin jo vähän oikein päin, kun oli kevennyt etupäästään. Vasemmalle väistötkin olivat paljon helpompia ja tehtävä kokonaisuudessaan onnistui oikein hyvin.


 Välikäyntien jälkeen olikin enää aika vähän aikaa ja siirryttiin ripeästi laukkatehtävään. Eka kerta meni vähän sählästi kun en saanut vielä kunnolla tuntumaa ponin laukasta, mutta seuraavat kerrat sujuivat jo paremmin. Voltti tosin oli aina vähän ehkä hassun mallinen, mutta laukan sain pidettyä hyvin yllä vastalaukkaosuuden loppuun asti. Toiseen suuntaan ehdittiinkin tulemaan vain kaksi kertaa, koska aika loppui. Eka kerta meni ehkä vähän lujaa mutta hyvin, sitten tietenkin juuri sillä viimeisellä kerralla rikottiin raviin kun Santti alkoi yskimäänkin ja suoritus meni vähän sähläksi.

Jäätiin L-päätyyn ympyrälle ravailemaan loppuravit ja siirryttiin sitten koko maneesiin kävelemään. Kokonaisuudessaan oon aika tyytyväinen tuntiin ja Santti oli tosi mukava! Ponilla olisi kiva päästä menemään vielä lisääkin, ehkä sitten leirillä.


2 kommenttia: