perjantai 11. huhtikuuta 2014

Esittelyssä Cooper [koulutreeniä Iitalla]


Hoidan pari kertaa viikossa toistakin hevosta Iitan lisäksi, mistä ajattelin nyt kertoa vähäsen, kun sain luvan tulla kirjoittelemaan oripojasta tänne. Kyseessä on siis yksityinen tinkeriori It's Cooper, jota käyn hoitamassa aina keskiviikkosin sekä torstaisin keskuksella. Alussa otin pari kertaa orin aina sisälle pesariin harjaukseen, mutta nyt varsinkin kun on illallakin jo niin valoisaa, niin harjailen sen aina tarhassa. Siellä herra käyttäytyykin oikein hyvin ja se on kovin utelias vähän kaikesta mahdollisesta. Kameraakin tekisi mieli maistella välillä kun yritän ottaa kuvia mutta aina kun siirryn kauemmas kuvaamaan, niin ori jää aloilleen viskelemään päätään ja poseeraamaan hienosti!

Halusin aina ennen tutustua johonkin tinkeriin, kun olin katsonut kaikista kuvistakin kuinka hienoja ne on, mutta missään lähettyvillä ei ollut yhtäkään rodun edustajaa. Oli siis tosi kiva aloittaa C:n hoitaminen kun nyt voi olla enemmänkin tekemisissä ison hienon tupsujalan kanssa. Cooperista tulee tänne varmaan silloin tällöin joitakin kuvia ja juttua. Tämän postauksen kuvat ovat keskiviikolta. Harjaukseen ei mennyt silloin kauaa kun ori oli niin puhdas, joten ajattelin jäädä tallille vielä hetkeksi kuvailemaan.


 Sitten vähän eilisestä tunnista. Menin koulutunnin Iitalla ja tunnin aiheena oli poikittaminen uralla. Koko tunti tultiin samaa reittiä niin, ettää päätyihin sai tehdä ympyröitä ja toisella pitkällä sivulla piti poikittaa takapäätä uran sisäpuolelle. Kuin pohkeenväistöä, mutta ei kuitenkaan. Ensin käynnissä piti vain käyttää hevosen takapää siellä sisäpuolella ja siitä kerta kerralta vaadittiin pidempi matka poikitusta. Iita oli aika kiireinen ja aika usein sain pysäyttää kokonaan, että sain poikitusta tarpeeksi. Ravissa tehtiin sama juttu ja edelleen sain keskittyä eniten siihen, että otin pidätteet molemmista ohjista ja rytmitin väistättävällä jalalla ettei ravi ihan hiipunut. Niin pääsi käymään aika usein ja pari kertaa kavuttiin melkein seinälle mutta sitten taas muutaman kerran onnistui ihan kivasti.

Suoraan raviväistöpätkän jälkeen piti sitten nostaa laukka ja laukata päätyyn ympyrä. Iita ei alkanut hermoilla poikituksen jälkeisestä laukannostosta niin paljoa, mihin ensin varauduin, vaan sain ihan kohtuullisen helposti pidätteet läpi. Laukassa Iita oli mukava ja tuntui menevän ympyrällä hyvin sisäpohjekin läpi. Vasemmalle ensimmäinen poikituspätkä tuntui tosi hyvälle, mutta sen jälkeen Iita ei meinannut millään kuunnella väistättävää jalkaa ja lopuksi mun piti ottaa raippakin avuksi. En sitä kuitenkaan ehtinyt edes käyttää kun tamma jo poikitti tarpeeksi. Tulin pari hyvää pätkää joiden jälkeen jatkoin loppuraveihin.


Pari uutta kännykkälaatukuvaa tiistailta

Väistöjä olisi kiva harjoitella useamminkin, koska oon nyt vihdoin ehkä saamassa karsittua pois sen, että vedän itseni hirveelle mutkalle kun koitan väistättää hevosta. Ainakaan tunnilla ei mainittu muuta kuin kerran, että kallistuin liikaa väistösuunnasta poispäin. Muutenkin olisi kiva osata ratsastaa rytmikkäät, siistit väistöt kun tunnilla ne oli vielä aika hakusessa. Tuntui niin mukavalta selkään kun joku pätkä aina välillä onnistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti