tiistai 15. huhtikuuta 2014

Laukannoston ajoituksia

 Eilen olin mun toisella valmennustunnilla ja kun viimeeksi meillä oli esteitä, niin nyt oli koulutreeniä. Menin tieteinkin Iitalla ja jo kun ehdin ajatella, että tamma olisi suurimmaksi osaksi pudottanut talvikarvansa, niin siitä lähtikin paljon enemmän karvaa mitä aikasemmin. Olin taas ajoissa tallilla, joten ehdin harjailla Iitan hyvin ja mennä vielä kuvaamaan aikaisempaa valmennusryhmää. Siinä viisitoista vaille kuusi menin takaisin talliin laittamaan itselleni ja hevoselle varusteet. Iita taas tosi kiireesti ahmaisi kuolaimet suuhunsa niinkuin yleensä.

Kuvista kiitos Tiialle!

 Tunnilla lähdettiin heti aluksi tekemään käynti-ravisiirtymisiä suoralla uralla. Ensin piti aina ratsastaa käynti oikein hyväksi ja tahdikkaaksi, ennen kun sai siirtyä raviin. Piti tehdä nopeita siirtymisiä mikä olikin mulle tosi hyvä harjotus, koska Iita halusi kovasti vain jatkaa ravaamista pidemmälle. Muutaman kerran sain ottaa kunnolla ohjista, ennen kun homma alkoi sujumaan paremmin ja pienemmillä puolipidätteillä. Istuttiin siis harjoitusravissa ja työstettiin istuntaa oikein kunnolla. Piti yrittää tuntea miten hevosen jalat liikkuivat ja onnistuin siinä ihan hyvin, istuminenkaan ei ollut mitenkään hankalaa kun Iitallakin on sen verran pehmeä ravi. Tehtiin siirtymisiä vielä toiseenkin suuntaan ja sitten pidettiin pienet välikäynnit.

 Seuraavaksi siirryttiin kaikki neljä keskiympyrälle missä lähdettiin työstämään laukannostoja. Ensin nostettiin suoraan kevyestä ravista, kaikki samaan aikaan kun ope käski. Piti osata ajoittaa laukka-avut niin, että hevonen pystyi ponnistamaan heti laukkaan eli täytyi tuntea, milloin sisätakajalka tulisi maahan. Tämä harjoitus oli tosi kiva ja pystyin kokoajan tuntemaan vähän paremmin miten Iita liikutti jalkojaan.


 Pari kertaa annoin avut vähän liian ajoissa ja Iitan täytyi vielä liikutella jalkojaan ennen kun pystyi ponnistamaan laukalle, mutta monta kertaa sain tehtyä tosi hyviä nostoja. Laukka nousi ihan samalla hetkellä kun annoin laukka-avut ja laukka muutenkin tuntui hyvältä. Vähän meinattiin välillä olla turhan lähellä etummaista, mutta aika hyvin Iita sitten totteli sisäpohjetta, että päästiin vähän suuremmalle ympyrälle. Tehtiin ympyräleikkaa ja samaa harjoitusta vielä toiseen suuntaan. Nostettiin laukkoja sitten myös harjoitusravista ja siinä mun olikin vähän vaikeampi tuntea jalkojen liikkeet.

 Harjoituksessa menikin hyvän aikaa, mutta se oli niin mukava harjoitus, että olisin voinut jatkaa vielä vaikka kuinka kauan! Tehtiin loppuverkaksi puolirataleikkaa -linjoja missä tehtiin temponlisäystä kevyessä ravissa. En saanut tultua kuin pari kertaa ihan kohtalaisesti, muuten Iita tarjosi alussa laukkaa kun annoin varmaan epätasaisesti pohkeita tai sitten sähläsin jotain muuta. Lopussa vielä tulin pari linjaa ja kun viimeinen onnistui ihan hyvin, niin siihen oli hyvä sitten lopettaa.


 Siirryin kävelemään loppukäyntejä ja taputin Iitaa paljon. Tunnilla ei tehty mitään sen kummallisempia harjoituksia, mutta ne olivat tosi hyödyllisiä ja tunti muutenkin kokonaisuudessaan oli mukava! Sain myös pidettyä oman istuntani aika hyvänä koko tunnin ajan; kyynärpäät tarpeeksi lähellä kylkiä, jalat alhaalla ym. Seuraavan tunnin menen keskiviikkona ja silloin onkin estetunti. Torstaina lähden junalla kotiin pääsiäiseksi ja sen ajaksi täällä on varmaankin vähän hiljaisempaa.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia noi vikat ku kummatki kunnolla poseeraa ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäkin tykkään noista! Kiva ku Tiia tuli vielä kuvailemaan tunnin jälkeen :D

      Poista