lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21 - vuosi 2013 tiivistettynäMenikö tääkin vuosi muka jo nyt? Ihan hirveen nopeesti on mennyt aika ja Rautalammillakin on jo ensimmäinen syyslukukausi käyty. Mitähän kaikkea heppajuttuja tähän vuoteen mahtuikaan? Valitsin joka kuukaudelta neljä kivaa kuvaa joista tein kollaaseja.Tammikuussa 19. päivä päätin perustaa tämän blogin, koska halusin kirjoittaa vain hevosasioista eikä aikaisempi lifestyle/eläinblogi innostanut kauaakaan. Tammikuussa kävin Kertun kanssa poniagilityssa sekä ekalla ohjasajokurssilla, missä opin ohjasajosta tosi paljon. Olin Mitulla Piken estevalkussa ja mehän pidettiin se vaikka pakkasta oli reilu -30 astetta. Valkussa tuli kuitenkin kuuma ja Mittu oli aivan ihana! Kuukausihepaksi tunneille mulle tuli sitten Timma, millä en ollut mennyt vielä montaakaan tuntia.


Helmikuussa menin yhden tunnin Kertulla ja sitten jatkoin taas Timmalla. Estetunti meni aika penkin alle enkä meinannut löytää ponista jarruja millään, mutta yksi koulutunti, missä mentiin sulkuja onnistui tosi hyvin! Vietettiin tallilla laskiaista nuotiolla ja harjoiteltiin ohjasajoa estekentällä. Kävin Kertun kanssa toisen ohjasajokurssin, maastoilin yksi päivä Hilskalla ja toinen päivä Vinsterillä. Totutettiin heppoja Vironmäellä myös uuteen pesariin.


Maaliskuussa yksi hoitopäivä menin Jennin kanssa hiihtoratsastusta Vilillä ja se onnistui paljon paremmin mitä me ajateltiin aluksi! Irtohypytettiin samana päivänä muutamia heppoja ja Santti yritti mennä katsomoon.. Kuukausiheppana mulla oli Timman jälkeen Pikkis ja tokavika koulutunti sillä onnistui niin hyvin! Tietenkin se tokavika, viimeisellä sitten ei taas onnistunut yhtään.. 

Oli taas estevalkku minkä menin Mitulla ja esteet olivat pituushalkaisijalla sellaisessa kivassa siksakissa. Kävin taluttamassa Rebeä kerran kun yksi tyttö tuli ratsastamaan, mutta siihen se sitten jäikin. Osallistuin Mitulla estekisoihin ja sellaiseen viestikisaluokkaan, missä olin Pinjan ja Pikkiksen kanssa.


Huhtikuussa liikuttelin jälleen Hilua ja tunneilla menin yhden estetunnin Rupiinilla. Se oli tosi mukava, vaikka lopusta ruuna keksikin sen kieltelemisen eikä meinattu päästä harjaesteestä yli millään. Olin Tampereen hevosmessuilla ja toivottavasti pääsen muuten tänäkin vuonna! Muut tunnit menin Mitulla, koska menin sillä myös kouluvalkun sekä koulukisat. Koulukisoissa voitettiin ja ratana oli helppo C:2 2000. Sitten mun kuukausiheppa vaihtui Raneen.


Toukokuussa Rane oli ihana puistoestetunnilla ja yhden koulutunnin menin sillä gramaaneilla. Tehtiin myös kahden tunnin maasto minkä menin Mitulla ja tammalla menin myös kaksi vikaa vakkarituntia. Koulutreenauksessa kisoihin se oli ihana ja se tunti on tällähetkellä onnistunein Mitun kanssa! Osallistuin sillä siis seuranmestaruuksiin ja koulukisoissa olin kolmas. Ihan toukokuun lopulla yksi päivä sain kuulla, että Pikkis ei enää ollut tallilla ja samana päivänä taluttelin Raikki-mummoa puistossa.


Kesäkuussa kävin kuvaamassa Nooraa leirillä yksi päivä kun niillä oli leikkitunti. Sitten olikin ratsastusripari Starhill Stablessa, enkä ollut ikinä aikasemmin kuullutkaan kyseisestä tallista. Leiri kesti kahdeksan päivää. Kävin myöhemmin Vironmäellä parilla irtotunnilla, kun ensin piti olla Malaskan valmennukset mutta niitä ei sitten ollutkaan. Menin Rupiinilla puistoesteitä ja ruuna oli ihan mahtava! Toisen tunnin menin Mitulla koulua ja paarmat olivat kovasti kiusaamassa.


Heinäkuussa olin auttelemassa viikon alkeisleirillä ja sitten myöhemmin menin kaverin kanssa Metsäpirttiin leirille. Siellä mun ehdoton suosikki oli suokkitamma Viskun Liito, mikä oli mun hoitoheppakin. Menin sillä myös leirikisat ja tultiin kolmansiksi! Sitten olin myös Mitulla Piken puistoestevalkussa mikä onnistui ihan hyvin.


Elokuussa matkustinkin sitten Rautalammille ja ensimmäiset tunnit menin Lillillä sekä Artulla. Kaikki tallin tavat ja sellaiset tuntui ihan hassulta, mutta niihin tottui tosi nopeesti. Olin Vironmäellä katsomassa ja kuvaamassa puistiksia sekä tutustuin uudimpaan hevoseen Taruliinaan. Vikan tunnin elokuussa menin Väiskillä ja ruuna oli oikein mukava.


 Syyskuussa menin Lillillä, Rasmuksella ja pääsin menemään myös Iitalla. Tykkäsin tammasta paljon ja ajattelin toivoa sitä ekana tuleviin estekisoihin. Meillä oli vaelluskurssi 1 ja ratsastuksen sinne menin Kertulla. Vaellus sujui hyvin ja hevosryhmä tuli autolla sitten takaisin keskukselle. Yhden tunnin menin Tallella esteitä ja poni oli aika hauska tapaus. Sitten menin pari tuntia myös Cassulla ja tykkäsin ruunasta paljon! Nuorisoklubissa vikellettiin yksi kerta Rasmuksella ja Vironmäellä olin kuvaamassa kouluvalkkuja.


Lokakuun alussa menin puomitunnin Tallella ja se tunti oli yhtä taistelua aluksi. Seuraavan tunnin menin Iitalla, koska se oli vika tunti ennen estekisoja, mihin pääsin siis osallistumaan tammalla. Kisat menivät hyvin ja saatiin ruusuke puhtaasta radasta, Iita oli niin kiva! Ratsastin myös uusilla tuttavuuksilla Hildyllä sekä Kertulla, sitten menin syyslomalla myös Vironmäellä tunnin parhaalla Kertulla. Toisen tunnin lomalla menin Miksillä esteitä ja ruuna olikin yllättävän mukava! Loput tunnit lokakuussa menin Cassulla.


Ekan tunnin marraskuussa menin taas Hildyllä, sitten matkustin kotiin ja Vironmäellä meillä oli halloweenbileet. Siellä menin agilityradan Kertun kanssa ja oltiin angry birdsejä. Rautalammilla menin sitten pari tuntia ilman jalustimia, ensin Väiskillä ja sitten Iitalla. Niiden jälkeen olikin tosi monta estetuntia peräkkäin, mitä menin Kertulla, Hildyllä sekä Iitalla. Aioin taas toivoa Iitaa ekana joulukuun koulu- sekä estekisoihin.


Nyt joulukuussa sitten pääsin menemään koulutunnin Remiralla, kun aikaisemmin olin vaan maastakäsitellyt tammaa. Se oli oikein mukavan tuntuinen! Artulla menin sitten itsenäisesti melkein koko tunnin kun meitä oli vaan kaksi, ja lopussa sitten hypättiin muutama este. Molempiin kisoihin sain Iitan ja lauantain koulukisat menivät hyvin, oltiin kolmansia. Sunnuntaina menin unohtamaan 70cm luokassa uusinnan radan, mutta 80cm sujui hyvin, vain yksi este tuli alas.Iita pääsi tähän luukkuun. Kovin jouluisia kuvia ei nyt saatu taustan suhteen, mutta sille ei voinut mitään..

2 kommenttia: