torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5 - Miten muokkaan kuvat?Muokkaan kuvat ohjelmalla Gimp 2.6.10 ja ylivoimaisesti eniten käytän käyriä, kontrastia sekä värikylläisyyttä. Joskus harvoin laitan värikylläisyyttä alemmaksi, mutta joissain kuvissa se tuo mun mielestä hienomman tunnelman. Tosi harvoin siis kuitenkin ja yleensä tykkään korostaa värejä kaikissa kuvissa. Yleensä myös säädän väritasapainoa pimeämmässä otetuista maneesikuvista, koska ne on melkein aina niin keltasia. Kokosin tähän nyt kaikki tavat, miten muokkailen kuvia.


Miten yleensä muokkaan kuvat
 Hämärät kuvat säädän ensin käyrillä valoisammiksi. Käyriä en yleensä käytä jos kuva on tarpeeksi valoisa.

 Sen jälkeen säädän kontrastia ja myös valoisuutta jos tarvii.

 Sitten yleensä lisään vielä vähän värikylläisyyttä, ette olisi niin tylsän värinen kuva.


Pari muuta esimerkkiä, missä on käytetty jotain näistä kolmesta tai vaikka kaikkia.


Keltaisten maneesikuvien muokkaus

Yleensä mua häiritsee jos kuva on kauheen keltainen tai sitten jonkin muun värinen. Säädän sitten väritasapainoa niin, että jos kuva on esimerkiksi keltainen niin muokkaan sitä toiseen suuntaan eli sinisemmäksi. Aika saman tuloksen saa myös jos säätää värikylläisyyttä alemmaksi, mutta yleensä laitan tätä väritasapainoa.

Joskus harvoin...

... muokkaan kuvat näin, että lisään kontrastia, vähennän värikylläisyyttä ja sitten sen jälkeen ehkä vielä lisään kontrastia. En oikein osaa päättää tykkäänkö näin muokatuista kuvista vai en, joissain kuvissa tämä tuntuu toimivan hyvin.


Näin muokkailen siis blogin kuvia, mutta nyt varsinkin tekisi mieli vaan julkaista muokkaamattomia kuvia kun blogger päättää pilata laadun joistain kuvista ihan kokonaan.. En tiiä onko nää mun muokkausjutut ihan yleisiä, mitä melkein kaikki tekee, mutta kertokaa toki mitä mieltä olette näistä tavoista ja pidättekö muokatuista kuvista yhtään!Luukusta viisi paljastuu kuva Mitusta viime talven irtojuoksutuksessa.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! voisitko kuvata vaikka mydayn siellä Rautalammilla ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisinhaa mä vaikka kuvata, ehkä joku päivä ens viikolla ;)

   Poista
 2. Hei kun sä pienennät niitä kuvia, niin tallenna ne sen jälkeen png:nä äläkä jpg:nä, sillon blogger ei pilaa sitä laatua tai ei oo ainakaan mulla tehny sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookei, pitääki koittaa et jos se ei sitte mullakaa pilais enää laatuu nois kuvis! :D

   Poista