perjantai 6. joulukuuta 2013

Luukku 6 - Lempi hevosrodut


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Listasin tähän luukkuun kolme hevosrotua joista pidän eniten. Se olikin yllättävän haastavaa, koska älysin tätä tehdessä, että en ole ratsastanut pahemmin millään muilla kuin suomenhevosilla. Kolme rotua sain kuitenkin listattua ja ainakin ensimmäinen lempparirotu oli helppo valita. Tämä onkin vielä juuri sopiva postaus itsenäisyyspäivälle siinä mielessä, kun ehdottomasti eniten pidän tästä Suomen omasta rodusta! :D


1. Suomenhevonen

Pidän suomenhevosista vaan niin hirmuisen paljon! Tykkään niiden luonteesta, ulkonäöstä ja ihan olemuksesta muutenkin. Asiaan tieteinkin vaikuttaa varmasti eniten se, että olen opetellut ratsastamaan ja kehittynyt ratsastajana melkein pelkästään suokkien kanssa. Niillä olen kisannut ja työskennellyt niin koulun, esteiden kuin puistoesteidenkin parissa sekä maastakäsittelyssä. Pidän suomenhevosen varmuudesta, kiltteydestä ja monitoimisuudesta. Niiden kanssa voi tehdä melkein mitä vaan! Tietysti joukkoon mahtuu yksilöitä ihan toisesta päästä, mutta kun näin yleisesti katsotaan. Pidän myös suokkien kestävyydestä ja tukevuudesta sekä siitä, että yleensä niiden kanssa saa tehdä kunnolla töitä ratsastaessa jos haluaa hyviä tuloksia. Sitten kun jokin asia onnistuu, niin se on niin ihana tunne!


Keikun Tyttö, Mittu, Viskun-Liito ja Tähti-Iita


2. Eestinhevonen 

Tämä olikin jo vähän hankalampi päättää, mutta toisaalta aika itsestäänselvyys kun miettii. Tästä rodusta ei enää ole läheskään niin paljoa kokemusta kuin suokeista enkä ole ratsastanut kuin yhdellä puhtaalla eestinhevosella. Kuitenkin, kun Eppu tuli muutama vuosi sitten Vironmäelle ja pääsin sillä menemään yhdet estevalmennuksetkin niin tykkäsin ruunasta paljon! Se on mukavan reipas ja potentiaaliakin löytyy tarvittaessa. Rautalammillakin on yksi rodun edustaja, mitä en tosin ole päässyt vielä kokeilemaan, nimittäin Risto. Se näyttää kuitenkin aika samantyyliseltä kuin Miks. Työtä saa tehdä aluksi kunnolla, mutta kun alkaa sujumaan niin Risto näyttää toimivan tosi hienosti koulussa ja näppärästi esteillä.


Elger ja Grisli


3. Shetlanninponi

Shettikset menevät puoliveristen edelle reilusti, vaikka en olekaan enää pitkään aikaan voinut niillä ratsastaa. Kuitenkin, kaikenlainen muu työskentely on pikkuponien kanssa niin hauskaa, kuten poniagility ja irtojuoksutus! Vironmäellä Rebe oli mun ehdoton suosikki kun olin pieni ja vaikka tipuin ponin selästä monta kymmentä kertaa, niin se oli aina vaan paras. Rautalammilla onkin sitten vähän useampikin shettis minkä kanssa puuhailla. Ne ovat niin söpöjä ja hauskoja, mutta myös niin pirullisia tahtoessaan. Aina saa nauraa pikkuponien omille tempauksille, eikä shettikset olisi shettiksiä ilman sitä ilkikurisuutta.


Rebekka II, Vanjan turpa sekä Hulda Harmaja


Kuudenteen luukkuun pääsi edustamaan Vili lipun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti