sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1 - Joulukalenteri alkaa!
Joulukuu on täällä taas ja tästä lähtee käyntiin blogin ensimmäinen joulukalenteri! Olen suunnitellut tätä aika pitkään ja toivottavasti tulette tykkäämään edes vähäsen. Joka päivä blogiin ilmestyy jonkinlainen erikoispostaus; pidempi, lyhyempi, sellainen missä on paljon kuvia tai vaikkapa joku video. Normaaleista tunneista ja sellaisista tulee myös luukkuja. Koitin tehdä kaikki ehdotukset mitkä jotkut ehdotti ja ne ilmestyvät sitten jossain luukussa.

Ainakin joulukuun ajaksi ja ehkä pidemmäksikin aikaa tein myös tämän uuden ulkoasun. Halusin tälläkertaa jonkun tosi yksinkertaisen bannerin ja sen päätähdeksi pääsikin Hilskari, mistä on kivoja talvikuvia. Tässä ensimmäisessä luukussa ajattelin vain kertoa yleisesti kalenterista ja julkaista muutamia kuvia viime joulukuulta.

Tätä mieltä Nemo oli tonttulakista.

Tänä vuonna odotan erityisesti joulua, koska silloin pääsee kotiin muutamaksi viikoksi. Aion ottaa kaiken irti niistä viikoista ja viettää oikein kunnon joulun. Tuntuu, että joulu oli vasta ihan äsken, mutta taas toisaalta ei kun miettii mitä kaikkea mä tein viime jouluna. Rallittelin Yvonnella tonttumaaston ja menin Kertulla viimeiset kisat ja kaikkea.. Olisi niin ihanaa tänäkin vuonna ratsastaa joku tonttumaasto, mutta se ei taida nyt oikein onnistua.

Kiva taas koristella kuusi ja katsoa mitä katit siitä tuumaavat tällä kertaa. Nemo varmaan koittaa taas repiä alaoksien koristeet pois, mikä saattaa onnistua nyt helposti kun se on jo niin iso.. Täällä Rautalammilla onkin jo satanut jonkin verran lunta, mutta toivottavasti Etelä-Suomeenkin tulee kunnon hanki, että pääsee tekemään koirienkin kanssa vauhdikkaita hiihtolenkkejä.

Kuvia viime joulukuulta


Päätin tehdä vielä tälläisen kalenterinkin, missä jokaisesta luukusta paljastuu joku talvinen/jouluinen kuva. Kuvat eivät liity mitenkään postaukseen ja tässä on vanhoja sekä uudempia kuvia mukana.

Ensimmäisen luukun kuva on Kertusta viime talven ohjasajossa. ♥

4 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva ja innolla odotan jo seuraavia luukkuja! ;)

  VastaaPoista
 2. Miten ja millä ohjelmalla olet tehnyt tuon joulukalenterin, missä kertun kuva on? Upea! Odotan innolla seuraavia luukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Oon tehnyt sen ohjelmalla Gimp 2.6.10 silleen, että ensin otin tuon alimman kuvan, mistä rajasin neliöllä keskustan ja kumitin sitä haaleemmaksi. Sitten tein kaikki luukut taas sillä neliöllä ja väritin ne harmaiksi + laitoin niihin numerot ja noi pisteet siveltimellä. Sitten lisäsin vielä noi lumihiutaleet mikä on yksi fontti ja liitin tuon kuvan joulukuusesta toiselta tasolta. Sitten se olikin jo aikalailla valmis ja haalensin neliöllä vielä ton otsikon paikan ja kirjotin sen siihen!

   Poista