sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luukku 22 - Joulu Nemon näkökulmasta22. luukkuun päästin Nemon kirjoittelemaan joulusta. Kissa-aiheista siis, toivottavasti tykkäätte edes vähäsen! Lopussa vähän eilisestä katrillista mikä esitettiin siis koulun joulujuhlassa.
 Miaaaau! Onneksi Alisa järjesti täällä tämmösen jonkun kalenterin, koska nyt mäkin pääsen tänne kirjoittamaan edes jotain! Olisihan se tosi kiva vaan löhöillä tässä näppäimistön päällä niinkun mä yleensä teen kun kukaan ei huomaa, mutta kai sitä nyt pitää jotain kirjoitella kun kerrankin on tilaisuus. Jos te ette siis tiiä vielä kuka mä oon, niin mä oon Alisan perheen uusin, komein, ihanin ja paras kissa!

Näistä kuvista sitten... Mä oisin halunnut valita jotain paljon edustavampia kuvia tähän mun postaukseen, mutta Alisa halusi valita kuvat ja tietenkin se otti tänne tälläsiä kaikenlaisia missä se on kuvannut mua salaa..!


 Niin, mun piti kertoo täällä tästä ihmeellisestä joulusta, millon ihmisten pitää raahata ulkoa sisälle semmoinen iso puu. Sitten sen puun pitää olla "hienon näköinen".. Yhtä hyvin mua voisi aina tulla katselemaan jos haluaisi nähdä jotain hienoa! Mun mestarillisia yllätyshyökkäyksiä toisten kissojen niskaan ei voi sanoo ku hienoiksi!  Mä vaan en ymmärrä kun meillä mua sanotaan enemmän "hauskaksi" tai "huvittavaksi" ja mulle aletaan aina nauraa jos mä vaikka päätän esitellä upeita tanssiliikkeitä mun pallon kanssa..

 Toisaalta on siinä "hienossa puussa" hyvätkin puolensa, koska mä pääsen sinne taakse väijymään ja voin sieltä tarkkailla hyvin mitä Mikki ja Mustikki puuhaavat. Sieltä puun alta onnistuu yllätyshyökkäykset hyvin! Ne eivät tosin kauheesti tykkää kun mä aina kiusaan niitä, varsinkin Mustikki sähisee mulle tosi usein.. Ihan tylsiä kun ei haluu nahistella! Niitä sen puun alaoksilla olevia koristeita on myös tosi kiva koittaa repiä alas! Ne ei kai kuitenkaan oo tarkotettu mun leluiksi, koska viime vuonna ainakaan kukaan ei oikein tykännyt kun kuulemma varistelin neulasia joka paikkaan vaikka en mä mun mielestä....

"Een mä koskaa säikäyttele muita..."
Mä oon jo nii iso poika etten mä enää leiki millää tonttulakeilla!

 Tänä vuonna tulee siis vasta mun toinen joulu, mutta sain kuulla Alisalta, että ne on aina aikalailla samanlaisia. Aina tuodaan se puu sisälle, koristellaan se ja mikä parasta, kuulemma aina jouluisin meillä tehdään joulukinkkua! Namnam, sain maistaa sitä viime vuonna ja se on niiin hyvää! Toivottavasti mä saan tänäkin vuonna siitä paljon maistiaisia ja muistakin ruuista, kuten kalasta! Mulle aina sanotaan, että "Saat nyt joulun kunniaksi vähän maistiaisia", mutta mun mielestä mä voisin saada joulun kunniaksi ihan oman kinkun.

 Viime vuonna yhdessä vaiheessa sen puun alle ilmestyi kaikenlaisia paketteja ja oli ihan tylsää kun en saanutkaan mennä repimään niitä.. Illalla kaikki alkoivat sitten avaamaan niitä ja se vasta oli hauskaa kun siitä tuli niin paljon kaikenmaailman roskaa ja nauhoja! Niitä papereita on kiva repiä ja jahdata nauhoja, mut mä en ymmärrä ku ihmiset tykkää enemmän niiden pakettien sisällöstä vaikka siellä on aina vaa jotain tylsiä tavaroita mitä ei saa rikkoo.. No, jääpähän kaikki kivat roskat mulle!

 No mutta, ehkä mä nyt selitin tarpeeksi tästä joulusta, kuulemma Alisalla ei oo yhtään joulufiilis kun ulkona ei ole lunta. Niin, viime vuonna mustakin oli tosi hauskaa leikkiä lumikököillä jouluna, nyt ehdin leikkiä vaan kerran yksi päivä.. Alisa oli tietysti heti salakuvaamassa.. Mutta tavataan taas ehkä joskus jos jaksan tulla kirjoittelemaan,

heippa ja kurnauskis!


---------------------


Noniin, tosiaan eilen koulun joulujuhla pidettiin ratsastuskeskuksella maneesituvassa. Mä, Tiia, Reetta ja Kata ratsastettiin siellä katrilli, mikä suunniteltiin viikossa ja mitä ehdittiin harjoitella vain kahdella kerralla. Menin siinä Lillillä ja muilla oli Veli, Risto sekä Iita. Esitys onnistui yllättävän hyvin! Mitä nyt ensimmäisellä lävistäjällä en saanut Lilliä pidäteltyä millään ja kun tehtiin vetoketju, niin meinattiin mennä Tiian syliin. Se olikin ehkä ainoa pieni epäonnistuminen ja muuten meni tosi kivasti.

Aika paljon Lilli otti kierroksia taas, niinkuin aina harjotuksissakin, mutta sain sen kuitenkin pidettyä muuten ihan hyvin paitsi sillä ekalla lävistäjällä. Hyvillä mielin voitiin kuitenkin tehdä katrillin jälkeen loppuverkat ja viedä hepat takaisin talliin. Haettiin vielä Remira, Rasmus ja Väiski sisälle tarhasta ja vietiin meidän katrillihepat pihalle. Ne lähtivätkin tarhassa aika vauhdikkaasti kunhan olivat päässeet irti. Tälläiset joulujuhlat kelpaisi useamminkin! :D
Nemo pääsi myös tämän päivän luukkuun.

2 kommenttia: